Betónové kvetináče

Potrebujete oživiť záhradu, terasu, či balkón ? Nemáte čas stále presádzať Vaše rastliny, kvetiny, a najradšej by ste ich mali stále vonku? Tak možno práve Vám ulahodia betónové kvetináče.

Betónové kvetináče sa vyrábajú z betónu, sú vhodné pre životné prostredie, nepodliehajú vplyvu nepriaznivého počasia, a dá sa povedať, že sú takmer nezničiteľné. Betónové kvetináče s umývateľným povrchom, sú ideálne nazáhradu, terasu, reštauráciu či iný obytný priestor. Svojou veľkosťou a tvarom sa dajú použiť aj ako zábrana, bariéra pred vstupom na pozemok.

Betónové kvetináče sú ideálne všade tam, kam nemôžeme umiestniť klasické kvetináče, a ak ich ešte aj uložíme napr na dlažbu, napr zámkovú , tak máme zaručený estetický efekt.

Betónové kvetináče sa vyrábajú v rôznych tvaroch a veľkostiach. Bývajú štvorcového, obdĺžnikového, okrúhleho, i trojuholníkového tvaru. A výberom veľkosti máme široké možnosti, pretože sa robia v takmer vo všetkých veľkostiach. Výhodou betónu je jeho pevnosť, odolnosť, dostupnosť a možnosť individuálneho riešenia tvaru pre konkrétnu potrebu koncového zákazníka, nevýhodou je asi väčšia hmotnosť nádoby. Z liateho betónu môžeme vyrobiť aj žľaby alebo korytá pre zvieratá inšpirované kamennými, no môžu byť aj väčšie, vybavené otvormi pre odtok v dolnej časti. Ak má nádoba klasický obdĺžnikový tvar alebo ide o stabilný kvetináč, nemusí mať ani kovovú výstuž.

http://www.premac.sk/betonove-vyrobky/betonove-doplnky/kvetinace-florena/ .