Umývadlá a kúpeľňové zrkadlá v netradičnom prevedení

Prvé kroky bezprostredne po zvyčajne dlhom rannom vstávaní vedú priamo do kúpeľne, ktorá by mala budiť a pozdvihovať náladu. Posúvanie hranice dizajnovej exkluzivity je v každom smere prioritou a tak aj umývadlá, ktoré sú jednou z najpodstatnejších častí kúpeľne, sa stále vylepšujú tak dizajnovo ako aj využitím. Kúpeľňové zrkadlá sa taktiež vyvíjajú a tvoria spolu s umývadlami veľmi dôležitý a potrebný celok. Sú srdcom celej kúpeľne a preto treba zvoliť, čo najpraktickejšie a vzhľadovo najvhodnejšie kúsky.

Umiestnenie umývadla sa dá riešiť mnohými spôsobmi, podstatné je však prispôsobiť rozmery umývadla veľkosti kúpeľne. Všetko je najmä o tom aké možnosti poskytuje kúpeľňa a následný výber vhodného materiálu. Umývadlo môžete pripevniť na stenu alebo zapustiť do mramorovej, žulovej, drevenej či dosky z iného materiálu, taktiež sa často používajú umývadlá zabudované na skrinku a pod. Umývadla by mali byť vyrobené a upravované tak aby boli veľmi jednoducho čistené, vyžadovali, čo najmenej času na starostlivosť a samozrejme hygienicky nezávadné.

Umývadlá sa vyrábajú z rôznych materiálov, preto sa delia nasledovne:

Klasické keramické umývadlá

Typické hladké umývadlá, ktoré používame už dlhé roky a ešte vždy sa používajú ako osvedčené a nadčasové. Povrch sa upravuje rôznymi spôsobmi a tým sa od seba navzájom odlišujú, sú však výrazne odolné proti chemikáliám a iným chemickým čistiacim prostriedkom. Dodávajú priestorom nádych čistoty a nežnej elegancie, ktorou nikdy nič nepokazíte najmä v spojení s nejakým atypickým tvarom či prevedením, ktorých je dnes na trhu mnoho. Vychytené sú aj umývadlá v antickom štýle, ktoré určite ozvláštnia hociktorú kúpeľňu.

Umývadlá z nerezovej ocele

Všeobecne pôsobia chladným ale o to modernejším dojmom, v kombinácii s výrazne farebnou kúpeľňou dokážu pritiahnuť záujem každého, kto kúpeľňu zhliadne. Sú špeciálne leštené a obrábané aby sa dosiahol vysoký lesk, ktorý dodá umývadlu ten správny „šmrnc“.  Oceľ z ktorej sa vyrába je veľmi pevná a umývadlo v žiadnom prípade nehrdzavie. Čistenie umývadla je jednoduché ale vyžaduje pravidelnú a častejšiu starostlivosť.

Sklenené umývadlá

Tento materiál je veľmi moderný, priam jedinečný. Sklo má nejakú magickú silu vedieť upútať pozornosť a zdokonaliť celé okolie. Používa sa bezpečnostné sklo takže vôbec nie je potrebné mať obavy z náhodného rozbitia, pretože sklo sa rozbije na časti, nie na nebezpečné črepy. So starostlivosťou a čistením je to tak ako u oceľových umývadiel.

Umývadlá z prírodného či umelého kameňa

Mramor či žula a iné to sú materiály z ktorých sa vyrábajú tiež kúpeľňové umývadlá.  Zvyknú sa používať zavedené do kamennej dosky pre svoje efektívne a taktiež estetické využitie. Doska je vynikajúci doplnok, ktorý rozširuje priestor využiteľný na odkladanie vecí. Kameň pôsobí veľmi tvrdo avšak v kombinácii s vhodnými doplnkami je to výborný, štýlový kúsok.

Drevené umývadlá

Sú najnovším hitom, ktorý zharmonizuje celý dojem vašej kúpeľne a pôsobí veľmi prirodzene vďaka prírodnému drevu, ktoré je dnes všeobecne využívaným materiálom. Keďže umývadlo bude sústavne vystavené vlhkosti používa sa špeciálne upravovaná exotická drevina napr. americký dub. Čistenie je tiež náročnejšie pretože sa smie čistiť len s použitím špeciálnych šetrných prostriedkov. Na výber máte povrchovú úpravu v rôznych farebných prevedeniach s matným či lesklým povrchom.

Výber kúpeľňového zrkadla je voľbou, ktorá možno nevyzerá podstatne ale je podstatná. Zrkadlo má svoje známe vlastnosti opticky rozšíriť priestor a presvetliť ho, takže voľba väčšieho zrkadla pokojne aj na celú výšku steny je veľmi výhodná. Zrkadlo nemusí byť zásadne len nad umývadlom. Veľmi praktické a efektívne sú dnes zrkadlá s osvetlením. Výber je skutočne rôznorodý a ponuka tvarov, materiálov či spôsobu umiestnenia rozmanitá, takže je len na vašom vkuse a osobnej voľbe, ktoré umývadlo si zvolíte a bude vašu kúpeľňu krášliť. Taktiež kúpeľňové zrkadlá vám môžu veľmi pomôcť pri dotváraní celkového dojmu kúpeľne.

Pridajte Komentár