Úložný priestor v kuchyni

Riady, kuchynské náradie, aj trvanlivé potraviny, ktoré treba uskladniť. Úložný priestor v kuchyni musí byť premyslený. Aby ste mali všetko ľahko dostupné a vždy po ruke. Nábytok do kuchyne má niekoľko podôb, učarovať vám môžu uzavreté skrinky, aj otvorené police. Nechajte sa inšpirovať.

Špajza za posuvnými dverami
Ak to dispozícia kuchyne dovoľuje, aj z malého kúsku – napríklad z výklenku medzi stenami vyčarujete pomocou posuvných dverí malú špajzu. Správne zvolené vybavenie závesných systémov, košov a zásuviek vyčaruje aj z malého priestoru dostatočne veľký, dobre zorganizovaný úložný priestor.

Vstavaná skriňa do kuchyne
Pod pojmom vstavaná skriňa sa nám vybaví skriňa do spálne, skriňa s posuvnými dverami do obývačky, alebo praktická vysoká skriňa do chodby. Úložný priestor, ktorý v maximálnej miere takáto skriňa poskytuje však prakticky využijeme v ktorejkoľvek miestnosti. Výnimkou nie je ani tento typ skrine do kuchyne. Skriňa s posuvnými dverami šetrí miesto, nielen s maximálnym využitím priestoru od podlahy po strop, ale aj ľahkou manipuláciou s posuvnými dverami, ktoré ani po otvorení nezavadzajú ani v malej kuchyni.

Rohové zásuvky
Rohové kuchynské linky často disponujú rohovými zásuvkami. Toto dômyselné vyhotovenie umožňuje maximálnu dostupnosť hlbokej skrinky.

Priestor pod umývadlom
Skrinka pod umývadlom sa javí väčšinou ako málo využiteľná. Veľkú časť zaberá sifón umývadla. Vyskúšajte však namontovať zásuvku, kde ľahko umiestnite napríklad čistiace prostriedky.

Kam so smetným košom
Pokiaľ je vaša kuchyňa dostatočne veľká, smetný kôš radšej umiestnite do výsuvnej skrinky v kuchynskej linke. Hlboká zásuvka nesúca kôš na odpadky s nízkymi bočnými stenami, býva prispôsobená jednoduchej manipulácii s košom a vreciami na odpad.

Hlboké zásuvky kuchynskej linky
Hlboká zásuvka v kuchynskej linke pojme všetky taniere, misky a ostatný riad z porcelánu a skla. Moderné systémy umožňujú jednoduché ovládanie – vysúvanie aj zasúvanie aj ťažkých plne naložených zásuviek.

Otvorené police
Najnovší trend prichádza s kuchyňou, v ktorej dominujú otvorené police. Riad, koreničky, priesvitné nádoby so strukovinami a cestovinami, živé i sušené bylinky, knihy s receptami, zavesené kuchynské náradie a pomôcky a čokoľvek si viete predstaviť na otvorených policiach vytvára útulnú atmosféru, navyše máte vždy všetko po ruke.

Možností je nekonečné množstvo, inšpirovať a poradiť sa môžte aj s výrobcom nábytku. Doplnkový nábytok na mieru pre všetky typy priestorov nájdete na www.hilkovic.sk