Sauna v kúpeľni

Parná sauna do kúpeľne

Je všeobecné známe, že pravidelné saunovanie zlepšuje celkový imunitný systém človeka, preventívne pôsobí proti rôznym chorobám, zvyšuje celkovú kondíciu. K saunovaniu je možné použiť verejné sauny, ale tiež si môžete zaobstarať vlastnú saunu. Súkromnú domácu saunu na mieru.

Na výber máte viac možností. Saunu si môžete nechať navrhnúť a postaviť presne na mieru. Môže byť súčasťou domu (kúpeľňa, pivnica, domáce fitnes…), Môže stáť samostatne na záhrade alebo dokonca môže byť mobilná. Druhou možnosťou je zakúpenie hotového typového výrobku a jeho osadenie napríklad do priestoru kúpeľne.

Každá sauna je iná, fínska sauna, parná sauna a alebo v poslednej dobe veľmi obľúbené infrasauny májú rozdielnu prevádzku. Než sa rozhodnete pre konkrétne riešenie, bežte si všetky možnosti vopred vyskúšať. Ujasnite si tiež koľko osôb a ako často budete saunu využívať.

 Parná sauna
Parná sauna sa vyznačuje nižšou teplotou (okolo 45 ° C) ale zato vysokou vlhkosťou vzduchu. Tá dosahuje až 100%. V kabíne je teda akýsi teplý parný kúpeľ. Tu však nie je možné zabezpečiť jednoduchým polievaním horúcich kameňov. Elektrická pec do parnej sauny je vybavená väčším zásobníkom, z ktorého sa voda neustále odparuje. Miestnosť môže byť tiež osadená parným generátorom. Ak vám práve tento spôsob saunovania vyhovuje najviac, počítajte s vlhkosťou, ktorú bude nutné po saunovaní vyvetrať a ktorej tiež musí odolať zariadenie a nábytok kúpeľne alebo inej miestnosti v ktorej bude sauna umiestnená.
 
Viac informácií nájdete na: www.saunynamieru.sk