Prietokové ohrievače vody

Rýchle a dostupné riešenie, pre dodávku teplej vody na miestach s nepravidelným, či sezónnym využitím. Prietokové ohrievače vody.

Na miestach, kde je potreba teplej vody nepretržitá využívame zásobníkové ohrievače vody – bojlery. Vodu zohrieva do zásoby, s možnosťou prevádzky počas nízkej sadzby za elektrinu.
Tam, kde je spotreba vody menšia a veľmi nepravidelná, alebo sezónna, oplatí sa kúpiť prietokový ohrievač vody. Do kuchyne, do kúpeľne na ruky aj na sprchovanie.

Malé prietokové ohrievače ľahko umiestnite tak, aby vizuálne nezavadzali, a teda pod kuchynský dres, alebo do kúpeľňovej skrinky pod umývadlo.
Jednoduchá montáž, pripojenie, dodanie s batériou a elektronické regulovanie výkonu sú ich ďalšími výhodami. Elektronicky regulované prietokové ohrievače merajú prietok, teplotu vody a regulujú výkon. Udržujú tak požadovanú teplotu až na hranicu výkonu.

Existujú elektrické  a plynové prietokové ohrievače vody.  Beztlakové elektrické ohrievače vody slúžia k odberu vody z jedného miesta. Používajú sa najmä na umývanie rúk. Vyžadujú samostatné pripojenie, alebo pripojenie k elektrickej zásuvke.
Jednotlivé prietokové ohrievače sa od seba líšia výkonom, podľa toho, na aký účel sa využívajú. Ohrievač s výkonom 3,5 kW sa hodí na umývanie rúk, 6 kW na sprchovanie, na kúpanie 18 kW.
Plynové ohrievače vody do 10kW sa používajú na umývanie rúk. Tieto nepotrebujú odvod spalín. Pri veľkých plynových ohrievačoch je potrebné zabezpečiť vetranie, vykurovanie a odťah spalín. Umiestňujeme ich iba do veľkých miestností. Plynové ohrievače sú vybavené niekoľkými bezpečnostnými prvkami, ako je piezoelektrický zapaľovač, či teplotné a spalinové bezpečnostné poistky.

www.recos.sk