Tehlový obklad v kuchyni

Tehla zapožičia kuchyni historický vzhľad, aj pocit industrializmu v prípade vysokých stropov, či loftových bytov. Pokiaľ vaše múry netvoria tehly, ale i tak by ste radi oživili a zútulnili priestor kuchyne, správnou voľbou sú tehlové obkladové pásiky.

Tehla v interiéri

Koncept prirodzenej teplej tehly vynikne v každom priestore, zakomponovať ho preto môžte vo vidieckej chalupe, aj modernom mestskom byte.

Tradičný vzhľad tehly
Interiér kuchyne vo vidieckom štýle, to je kombinácia tehly v jej prirodzených farbách, s drevom a doplnkami v zemitých farbách.

Tehla v modernom
Nebojte sa farieb. Tehla a drevo je overená kombinácia, ktorá k sebe zaručene patrí. Tehlový obklad do kuchyne však skvelo ukáže aj s doplnkami v živých farbách, ako je žiarivá červená, zelená, žltá, či modrá. Kombinácia palety materiálov a veselých farieb dodáva interiéru moderný vzhľad.

Je pravdou, že kuchynská linka slúži na prípravu jedla, a tak by jej okolie a priľahlá stena mala byť ľahko umývateľná. Obklad v kuchyni umiestnený za linkou, môžte zo spodnej časti do potrebnej výšky skombinovať s hladkým umývateľným materiálom, ako je napríklad hladká dlažba, či nerezový plech.

Každopádne, pokiaľ stále nie ste presvedčení o tom, že tehla pri kuchynskej linke je správnym riešením, a obávate sa potreby neustáleho čistenia, nebojte sa použiť tehlu v kuchyni na iných miestach. Rovnako dobre ukáže v páse medzi oknami, na stene v inej časti kuchyne, alebo v otvorenej komore.

Na čistenie v žiadnom prípade nepoužívajte agresívne čistiace prostriedky, či drôtené kefy. Odporúča sa skôr kefa s mäkšími štetinami a obyčajné mydlo zmiešané s vodou, alebo iný nie príliš agresívny prostriedok.

Tehlové obkladové pásiky s tradíciou, vyrobené na Slovensku nájdete na www.keradekor.sk