Kúpeľňové radiátory

Radiátor do kúpeľne je nevyhnutný. Myslíme naň už pri jej projktovaní, či rekonštrukcii. Bez tepla v kúpeľni to jednoducho nejde. Preto, že v kúpeľni je neustále vlhko a v neposlednej rade pre pohodlie, pri kúpaní, či sprche. 

Optimálna teplota v kúpeľni je 22°C. K vytvoreniu optimálej teploty pomáhajú nielen kúpeľňové radiátory, ale aj podlahové kúrenie. Výber záleží od veľkosti kúpeľne, hrúbky a izolácie stien a tiež od štýlu a dizajnu kúpeľne.

Rebríkové kúpeľňové radiátory sú najvyhľadávanejšie. Sú to klasické vykurovacie telesá, svojím vzhľadom pripomínajú rebrík. Slúžia aj na zavesenie a vysušenie mokrých uterákov. 

Tieto rebríkové radiátory dostaneme kúpiť v rôznych veľkostiach a aj farebných vyhotoveniach a povrchových úpravách. Aj cena týchto radiátorov je priaznivá. Pri nerezovej či chrómovej úprave treba počítať s o niečo vyššou cenou.

Rebríkové radiátory môžeme pripojiť k už existujúcemu tepelnému vykurovaniu, pripojiť ich môžeme tiež do elektriky,  alebo môžeme tieto dva spôsoby skombinovať. Výhodou kombinácie je, že sa dajú použiť aj mimo vykurovacej sezóny, alebo len v prípade potreby.

Ak si chceme zadovážiť radiátor do kúpeľne, je vhodné  poradiť  sa s predajcom a s odborníkom na kúrenie. Pretože nielan vzhľad a cena sú dôležitými parametrami. Do kúpeľne vyberáme radiátor, ktorý spĺňa aj dôležité technické parametre. Do malej kúpeľne v paneláku sa hodí iný tym ako do veľkej kúpeľne v dome.  Treba mať na pamäti, že tento typ vykurovania je skôr doplnkový a výkon takéhoto radiátora je asi o tretinu menší ako pri radiátori klasickom.

Či už sa rozhodnete pre klasiku, alebo dizajnový kúsok, možností je veľa. Vodorovné kolektory jemne ohnuté do oblúku pôsobia esteticky a zavesenie na ne je jednoduchšie. Eliptické, či špirálové tvary, či ohrievacie kolektory vedené vertikálne. Dizajnové radiátory do kúpeľne majú atipické tvary a farby, predstavujú výzorovo unikátne a funkčné riešenia. Hodia sa do interiéru s moderným aj tradičným vzhľadom.

Výber toho správneho vykurovania záleží od veľkosti kúpeľne, počtu okien, hrúbky obvodových stien a všetkých faktorov, ktoré môžu ovplyvniť teplotu v miestnosti. Dômyselné a funkčné riešenia prinášajú prídavné zariadenia, ako napríklad konzola, ktorou nastavujeme potrebnú vzdialenosť medzi stenou a radiátorom v prípade nerovnosti stien.

www.recos.sk