Čistenie kúpeľnových batérií

Už dávno pominuli časy, keď ste v kúpeľni museli stráviť pri čistení batérií celú večnosť. Staré a nemoderné kohútiky nahradili moderné kúpeľňové batérie, ktoré sú nielen dizajnovými kúskami, ale sú aj ľahko udržiavateľné.

Vo všeobecnosti sa dnešné kúpelňové batérie udržiavajú a čistia veľmi ľahko. Sú vyrobené z veľmi kvalitných materiálov. Na čistenie používame bežné čistiace prostriedky dostupné v drogériách. Spôsob čistenia a bežnej starostlivosti o batérie a najmä výber čistiacich prostriedkov treba prispôsobiť materiálu povrchu batérie. Nie je všetko antikoro, čo sa leskne. Chróm má podobný striebristý lesk, ale na rozdiel od antikora je omnoho menej odolný proti kyselinám.

Ak na batériu s chrómovým povrchom nalejeme čistiaci prostriedok určený na odstraňovanie nečistôt a vodného kameňa z antikora či keramiky a necháme ho pôsobiť, výsledkom budú neodstrániteľné fľaky. Pochrómované batérie odporúčame čistiť čistou vodou a mäkkou handričkou a hneď utrieť dosucha. A ak sa momentálne u nás doma nenachádza iný čistiaci prostriedok,tak môžeme použiť jar alebo iný neagresívny čistiaci prostriedok . Rovnako neblahý vplyv ako kyseliny mávajú aj čistiace prostriedky ako sú prášky, ale aj „krémové“ a „tekuté“ prášky , ktoré poškriabu alebo zmatnia rovnako chrómový aj antikorový povrch. V každom prípade ale treba dodržiavať všetky pokyny a rady, ktoré sú pribalené ku každej kúpeľnovej batérií pri jej kúpe.

www.rokur.sk