Sprchové kúty a ich trendy

V uliciach nášho každodenného života vládne stres. Preto po príchode domov každý hľadáme formu oddychu ktorá nám pomôže tento stres prekonať. Jedným z nich je dopriať si relax v kúpeľni formou horúceho, nikým nerušeného kúpeľa. Niekedy si však človek nenájde čas na vychutnanie si bezstarostného odpočívania vo vani, preto je dobrou voľbou aj sprchový kút, ktorý sa taktiež môže stať neuveriteľným miestom pohodlia a oddychu. Máme pre vás pár typov ako to dosiahnuť.

Kedysi boli kúpeľne pre ľudí prakticky tabu a spĺňali len jedinú funkciu nevyhnutnej hygieny. Dnes nám však poskytujú nielen očistu, ale hlavne spomínaný relax. Masážne sprchové panely vám pomôžu vytvoriť presne to, čo hľadáte. Prakticky rozširujú využitie sprchového kútu o skutočne príjemnú masáž. Je to teda určené pre tých, ktorí vo svojej kúpeľni nemajú vaňu, alebo na kúpeľ jednoducho nemajú čas. Aj tak sa však nechcú vzdať aspoň malého relaxačného luxusu.Všetky sprchové panely majú vrchnú sprchu, ktorá je pevná a spodnú sprchu, ktorá je spojená s panelom chrómovou flexibilnou hadicou a ručne nastaviteľné trysky. Sprchový panel a jeho funkcie sa programujú pomocou regulátora. Okrem toho obsahuje tiež masážne trysky ktoré vám 100percentne zaručia už spomínaný relax. Sú nastaviteľné, preto ich smer či tlak si môžte nastaviť podľa svojej chuti. Pokiaľ ide o masážne trysky na takomto sprchovom panely, tak tie nerobia klasickú hydromasáž, ako to poznáme napríklad pri vaniach s masážnymi zariadeniami, ale takzvanú turbomasáž. Z trysiek vychádza lúč alebo prúd vody, ktorý je vlastne bodovo zameraný a tlakový. Masírované sú najmä mäkké tkanivá. Dochádza tiež k lepšiemu prekrveniu a prečisteniu pokožky. Ide teda vskutku o blahodárne pôsobenie na náš organizmus. Je dokázané, že v tomto prípade nejde len o masáž fyzickú, ale aj psychickú. Vďaka takejto masáži sa totiž pri sprchovaní cítime nesmierne uvoľnene a príjemne a tým získame aj energiu do ďalších aktivít.

Aby ste z vašej kúpeľne vytvorili oázu pokoja a oddychu s nádychom luxusu, dbajte tiež na správny výber sprchovacieho kútu. Zväčša sa pri jeho výbere zaoberáme len zástenou a vaničkou. Čo sa týka zásteny, v dnešnej dobe vám výrobcovia ponúkajú dva typy, z pravého alebo “nepravého” skla. Pokiaľ chcete mať o sprchovací kút na dlhšiu dobu postarané, odporúčané sú sklenené zásteny, pretože ich tvrdosť a odolnosť voči poškriabaniu je oveľa väčšia, spolahlivejšia. Pri jeho rozbití sa rozsype na malinké neostré kúsky, ktoré vás nepoškriabu. Taktiež čistenie je veľmi jednoduché, majú špeciálnu úpravu, vodoodpudivý povlak, ktorý urýchľuje stekanie kvapiek. Pravdepodobnosť usádzania vodného kameňa a tvorba mapiek sa tak znižuje. Pri umelých sklách je ich čistenie veľkým problémom.. Preto sa zväčša vyrábajú s rôznymi dekoráciami skla. Výhodou je ich hmotnosť. Sú ľahšie ako tie z pravého skla a preto vám zaručia i ľahšiu manipuláciu. Ich cena je podstatne nižšia no aj ich životnosť.

Otváranie sprchovacích kútov ovplyvňuje najmä priestor. V rozľahlých kúpeľniach, kde nie sme limitovaní kúpeľňovým nábytkom, alebo stenami si môžete dopriať luxus v podobe komfortného vstupu s dvojkrídlovými dverami, ktoré je možné otvoriť smerom von. Iným typom stále luxusného otvárania sú lietacie dvere. Umožňujú otváranie dnu aj von z kúta. Pokiaľ máme určité obmedzenia v priestore alternatívou býva posuvný alebo skladací spôsob otvárania. Neodškriepiteľnou výhodou posuvných dverí je priestorová nenáročnosť, no dajte si veľký pozor na ich kvalitu i v prípade, že by zvýšila vaše investície. Ak počúvnete našu radu, vyhnete sa každodennému boju s posuvom a odbúrate aj uchu nelahodiaci hrkot.

Výber sprchovej vaničky je taktiež veľmi dôležitý. Veľmi obľúbenými sa v dnešnej dobe stali vaničky z liateho mramoru. Stalo sa to hlavne vďaka výške vaničky, ktorá je naozaj nízka a v kombinácií so sklom a perfektnými úchytkami a rúčkami vytvárajú ozajstný klenot vašej kúpeľne. Hodia sa najmä do moderných kúpeľní. Medzi najpredávanejšie vaničky patria akrylové. Majú perfektnú tvárnosť, preto ich zväčša vidíme v rôznych možných tvaroch. Tieto vaničky sú tiež vystužené železnými nožičkami, ktorými môže nastaviť výšku vaničky. Na zvýšenie ich pevnosti sa vyrábajú s prímesou umelého mramoru. Veľmi modernými sú vaničky z tvrdého polymeru. Vyznačujú sa vysokou pevnosťou a zväčša obsahujú antibakteriálnu úpravu povrchu. Najkvalitnejším materiálom na ich výrobu je keramika. Majú veľkú odolnosť voči záťaži a umožňujú ľahšie čistenie a udržiavanie, majú veľmi dlhú životnosť.

Toto bolo pár typov ktoré vám pomôžu vytvoriť si zo sprchovacieho kútu oddychové centrum.