Sauna vám predĺži život. Skutočne prospieva zdraviu

Jedno veľké odporúčanie vyslali vedci saunovaniu. Vystavili mu skvelé vysvedčenie, podložené faktami, výraznou mierou totiž znižuje napríklad riziko kardiovaskulárnych chorôb. Výskumy potvrdili, že je blahodarné a predlžuje život.

Kľúč k pozitívnym účinkom pritom evidentne spočíva v mechanizme fínskej sauny. Kľúčom bude vysoká teplota medzi osemdesiatimi a sto stupňami Celzia a suchom vzduchu od desať do dvadsať percent vlhkosti. Preto vedci varujú, že výsledky sa vzťahujú len na typickú fínsku saunu s kameňmi polievanými vodou.

Sauna zvyšuje srdcový tep, srdcový sval sa stláča energickejšie, teplota tela stúpa, práve tieto prospešné účinky sauny na zdravie to môžu vysvetľovať.

Sauna zlepšuje imunitu
Ako si zvýšiť imunitu? Pravidelnou návštevou fínskej sauny. Z dlhodobého hľadiska sa saunovanie oplatí – budeme menej náchylní k chorobám, oddýchnutí a plní energie.

Ako spoznáme luxusnú fínsku saunu?

Ak sme sa rozhodli pre domácu fínsku saunu, mali by sme si prvom rade rozmyslieť, či ju budete chcieť mať umiestnenú v interiéri alebo vonku. Pri výbere by sme si mali dať pozor aj na kvalitné spracovanie – sauna by mal byť vyrobená z veľmi kvalitných drevín (napríklad: Africká vŕba, Červený céder, Kanadská borovica, Škandinávsky smrek, Osika. Jedná sa o materiály, ktoré sú veľmi príjemné k pokožke (príliš sa nezahrievajú) a sú odolné (tieto materiály vydržia desiatky rokov).

Kombinované sauny
Kombinované sauny ponúkajú klasickú fínsku saunu a infrasaunu (saunové pece sa nastavia na 70-75 ° C a súbežne je zapnutý infrasystém). Kombinovanú saunu doplníme napr. soľnou terapiou. Spočíva v kachliach zo soľných panelov, ktoré umožňujú inhalovať soľ (napr. himalájsku). Procedúru doplníme soľným osvetlením a generátorom suchého soľného aerosolu, ktorý vytvára výrazne antibakteriálne prostredie.

Viac informácií nájdete na: www.saunynamieru.sk