Prírodné materiály v bývaní

Štýl interiéru v ktorom bývate, či trávite väčšinu času odzrkadľuje vašu osobnosť. Obklopujeme sa vecami, ktoré sa nám páčia, vyvolávajú v nás spomienky, alebo sú nám príjemné na pohľad a dotyk. Výber štýlu a materiálov použitých v našom bývaní je vecou vkusu. Striktne vyhradený štýl zariadenia v jednom interiéri je skôr raritou. Viac štýlov a materiálov spolu dokáže krásne ladiť a navodiť príjemnú atmosféru.

Páči sa vám moderný štýl v minimalistickom duchu? Učarovali vám predmety vyhotovené zo skla a kovu, alebo dávate prednosť skôr prírodným materiálom? Takéto materiály interiér oživia, podčiarknu charakter a atmosféru bývania. Ekologické materiály sú príjemné, zemité prírodné farby vášmu bývaniu dodajú príjemné teplo.

Prirodzenosť a pocit tepla navodíme aj správnym výberom nábytku. Ak sa navyše rozhodnete pre skriňu s posuvnými dverami, vybrať si môžte z niekoľkých možností. Výplne pre posuvné dvere sa dajú vyrobiť aj z materiálov ako je ratan, bambus, alebo drevotrieska. Takáto ratanová skriňa je svojou charakteristickou štruktúrou pôvabná.

Nielen skrine tvoria dôležitú dominantu interiéru. Predstavte si jednu veľkú miestnosť, ktorá je rozdelená na viac obytných zón, bez realizácie stavebných úprav.

Interiérové posuvné dvere jednoducho a vkusne rozdelia priestor. Navyše, ak budete mať chuť ho zväčšiť, jednoducho dvere odsuniete. Princíp je rovnaký, ako v prípade zasúvacej skrine. Výplň posuvných dverí pôsobí v prípade ratanu, bambusu a laminovanej drevotriesky očarujúco.

Tieto riešenia, vhodné aj do malých bytov, potrebujú iba niekoľko malých zásahov. Dvere sú vedené po koľajničkách zapustených v strope a podlahe. Pokiaľ na podlahe nechceme mať žiadne rušivé prvky v podobe koľajničiek, celý posuvný mechanizmus sa skryje iba v hornej koľaji.

Za takéto prírodné dvere ukryjete spálňu, oddelíte nimi kuchyňu od jedálne, či obývačky.

Výplne prírodných materiálov na skrini, alebo posuvných dverách podčiarknu vidiecky štýl.  Obľúbené prvky interiéru pripomínajúce vidiek s týmito vzdušnými materiálmi krásne splynú. Takýto nábytok na mieru vám vyrobia kvalitní predajcovia vstavaných skríň.

Predaj vstavaných skríň s výplňou z prírodných materiálov www.hilkovic.sk