Bezrámové sklenené sprchovacie kúty

Sklenené sprchové kúty bez rámu je elegantným riešením. Jednoduchý odľahčený dizajn vytvára v kúpeľni harmóniu. V malej kúpeľni navyše opticky zväčšuje priestor, v priestrannej kúpeľni je zároveň dizajnovým prvkom.

Bezrámové sprchové kúty dokážu priniesť maximálny luxus do každej kúpeľne a predstavujú najnovšie kúpeľňové trendy. Klasické sprchové kúty s rámom sú štandardom, ktorý nájdeme vo väčšine nielen panelákových kúpeľní. Nevýhodou lacných vyhotovení sprchových kútov s rámom je ich nízka životnosť. Po čase sa voda a mydlo zhromažďuje v kovových štrbinách, čo neskôr vedie k plesniam a korózii.

Sklenené dvere do sprchy nám ušetria priestor, zjednodušia čistenie, dodajú kúpeľni nový, nadčasový vzhľad. Potreba kovových rámov je tak eliminovaná úplne. Sklenené sprchové kúty a sklenené steny majú veľa možností montáže v závislosti od stavebnej situácie. Ich veľkou prednosťou je jednoduchá a okamžitá inštalácia. Sklenená stena sa montuje do nástenného profilu, ktorý sa dá nastaviť a má rozsah až 25 mm. Predíde sa tak problémom pri inštalácii sprchového kútu na nerovné steny.

Maximalizácia využitia skla a minimalizácia používania kovu pridáva svetlo do kúpeľne celkovo vytvára otvorenejší, príjemný vzhľad.

Voľbou je aj voľne stojaca predelová stena pripevnená v spodnej lište v úrovni dlažby. Takáto stena z jednej strany zabraňuje striekaniu vody počas sprchovania.

Sprchové dvere sú vyrobené z tvrdeného skla, dostatočne silné, takže dvere sú stabilné a bezpečné.  Dvere používajú mechanizmy, ktoré vám používanie kútov spríjemnia a sprchovanie sa tak stane naozaj príjemné a bez rušivých momentov. Ide napríklad o mechanizmus pomalého zatvárania, takže sa predíde ich buchnutiu či privretiu prstov, zdvíhací a spúšťací mechanizmus dverí sprchového kútu zabezpečí ich tesné priliehanie. Antiplaková úprava skla zebezpečuje, aby sa voda na skle zbytočne neusádzala. Čistenie je jednoduché, minimum prvkov na skle celkovo eliminuje usádzanie nečistôt. Vzhľad sa za predpokladu správneho ošetrovania, nemení ani časom.

Možností využitia je mnoho. V závislosti od veľkosti a typu kúpeľne, či od vášho vkusu si môžte vybrať  jednoduchú sprchovú stenu, na štyri sklenené panely, ktoré obklopujú celú sprchu, alebo riešenie s dvomi stenami, ktoré sa hodí do rohu. Aký tip skla si vyberieme to už záleží čisto len na nás. Môžete sa rozhodnúť pre číre sklo, alebo matné.

Riešením, ako zabrániť striekajúcej vode pri sprchovaní su aj vaňové zásteny. Pokiaľ sa nechcete vzdať vane, sú zásteny ideálnym riešením ako spojiť vaňu a sprchový kút v jedno. Bezrámové sklenené vaňové zásteny sú praktické a zároveň elegantné. Vašej kúpeľni dodajú pridanú hodnotu.

Aj pre tieto vlastnosti sa bezrámové sprchové kúty  a zásteny tešia čoraz väčšej obľube. Bezrámové sprchové dvere sa stávajú inovatívnym trendom v domácnosti.