Študentské izby

Vaše deti rastú ako z vody a pomaly ale isto sa blíži čas nástupu do školy. Študentská izba je ich vlastným osobným priestorom, v ktorom budú tráviť podstatnú časť svojho dospievania.

Nástup školáčikov do prvej triedy vyžaduje určité podstatné zmeny ich detských izieb, predsa už sú z nich školáci. Ale študenti pri nástupe na stredné školy sú omnoho kritickejší a náročnejší čo sa týka ich životného priestoru, pretože každý má úplne inú povahu a tú musí ich prostredie, kde trávia väčšinu času odrážať.

Chlapčenská izba je zameraná prakticky,dievčatá si potrpia viac na estetike…

Malí školáci sú vždy omnoho nadšenejší, čo sa týka vlastnej izby a prijímajú tento fakt veľmi radostne. Určite je potrebné pri zariaďovaní izby pre vášho školáka či školáčku zvážiť najmä ich záľuby. Podľa toho by ste sa mali orientovať a zvoliť nábytok a ostatné doplnky, tak aby vaše dieťa mohlo naplno žiť s týmito obľúbenými činnosťami a samozrejme, ďalej ich rozvíjať. Preplnená izba určite nielen na oko nerobí dobrý dojem ale vaše dieťa potrebuje mať svoj priestor a dojem preplnenej izby mu určite neprospeje. Izby dievčat sú určite najmä v tomto školskom veku znateľne odlišné od izieb chlapcov. Postupom času sa každý uberá svojim smerom a hľadá si vlastný smer a podľa toho si už prispôsobuje aj svoj životný priestor. V zásade platí, že chlapčenská izba je zameraná skôr prakticky. Dievčatá si potrpia viac na estetike. Trendy a pod. témy dievčatá vekom riešia čím ďalej viac a tak je vhodné v tomto školskom veku zvoliť nábytok tak aby bol neutrálny a časom prispôsobiteľný požiadavkám vašich dospievajúcich dcér, ktorým určite budete chcieť dopriať prostredie, kde sa budú cítiť maximálne pohodlne a príjemne.

Mladosť predstavuje nápaditosť a kreativitu.

Študenti už majú zväčša svoje predstavy v živote a smer jasný, takže je veľmi dôležité pri zariaďovaní ich izieb s nimi všetko konzultovať od voľby nábytku až po farebné prevedenie.  Tiež ak ste šikovní a myslíte dopredu, už v školskom veku môžete zvoliť nábytok, ktorý bude aktuálny v akomkoľvek veku dieťaťa a meniť bude stačiť len doplnky a možno farba stien. Všetko je to samozrejme len na vás a vašich deťoch. Keď má tínedžer právo voliť si zariadenie podľa vlastného vkusu určite nečakajte dizajnový zázrak pretože práve tento vek charakterizuje pestrosť farieb, chaos a osobitosť. Vznikne však izba, ktorá bude odrážať osobnosť vášho milovaného adolescenta a bude sa v nej cítiť dobre, čo je práve v týchto rokoch veľmi podstatné. Samozrejme, starší vek vyžaduje aj techniku, ktorú doba prináša a mládež ju potrebuje, pod technikou sa myslí napr. počítač, televízor či kvalitné „repráky“.

Mladosť predstavuje farebnosť, nápaditosť, hravosť a pod. Toto všetko by mala znázorňovať študentská izba, ktorá by zároveň mala vzbudzovať vo vašich deťoch kreativitu a fantáziu. Mala by im dodávať energiu, pôsobiť upokojujúco a byť pohodlným miestom na odpočinok. Deti si do nej určite budú volať kamarátov či venovať sa svojim záujmom, ktoré nie je jednoznačne na škodu podnietiť a dopriať vašim deťom maximálnu dôveru pri ich výbere. Je veľmi dôležité aby sa deti venovali svojim obľúbeným činnostiam a rozvíjali ich lebo len tak sa z nich vyvinú šikovní „ dospeláci“.

zdroj obr.: www.meri.sk

Pridajte Komentár