Prekrytie bazénov

Určite aj vy poznáte pocit, keď je vonku chladnejšie ale relatívne teplo a vy by ste si radi zaplávali ale váš bazén je buď plný špiny či voda studená a znehodnotená dažďovou vodou. Podobné problémy už mať nemusíte pretože existujú zastrešenia bazénov, ktoré nielen chránia bazén pred znečistením ale udržiavajú aj teplotu vody.

Zastrešenie bazénov

Je to účelová a veľmi efektívna možnosť ako si predĺžiť kúpaciu sezónu. Pokiaľ by ste si chceli užiť teplé letné lúče a horúčavu, dá sa zastrešenie odsunúť za bazén. Okrem praktickej stránky má aj kvalitnú okrasnú stránku. Moderné technológie a variabilita spracovania umožňujú zvoliť si vlastný tvar prekrytia či rozmery. Vašej záhrade či okoliu bazéna dodá štýlový dizajn a skutočne luxusný výraz.

Prekrytie bazénov má množstvo výhod:

  • minimum tepelných strát napr. pri nočnom ochladení
  • znižujú množstvo odparovanej vody
  • výrazne ovplyvňujú úsporu energie na ohrev vody v prípade vyhrievaných bazénov
  • neprepúšťajú UV žiarenie, a teda predlžujú životnosť bazéna
  • chránia bazén pred poškodením počas zimy
  • šetria čas potrebný k údržbe bazéna
  • zachovaná a zlepšená kvalita vody (žiadne lístie či iné nečistoty)
  • možnosť kúpania aj v nepriaznivom počasí
  • zaisťujú súkromie pri kúpaní
  • v prípade potreby možnosť odsunúť zastrešenie za bazén

Základné rozdelenie je založené na výške zastrešenia a to je buď nízke, strednevysokékombinovanévysoké zastrešenie bazénov. Ďalšia možnosť rozdelenia je podľa mechaniky posuvu. Najznámejšie sú koľajnicové a bezkoľajnicové systémy ale pribudlo napríklad aj výsuvné zastrešenie. Koľajnicový posuv je tradičnou voľbou práve preto, že je osvedčený a spoľahlivý.

Bezpečnosť, ktorú poskytujú zastrešenia bazénov je mimoriadne dôležitá. Deti či zvieratá môžu veľmi jednoducho prísť k úrazu ak nie je bazén zabezpečený t. j. zastrešený. Bezpečnostné opatrenie je tiež pri pojazdových koľajniciach u koľajnicového systému posuvu zastrešenia, ktoré sú zaoblené a prekryté pre ochranu zdravia v prípade náhodného pádu. Teplotu vody udržujú o 6 až 12 stupňov teplejšiu než v odokrytých bazénoch. To znamená, že nech je vonku počasie akokoľvek nepriaznivé, vy a vaša rodina sa môžete kúpať bez problémov a ohľadu na teplotu, ktorá je vonku.

Konštrukčne sú zastrešenia veľmi nenáročné a nevyžadujú žiadne špeciálne udržiavanie. Ich poruchovosť je minimálna. Konštrukcia sa vyrába z hliníku s vysokou kvalitou povrchovej úpravy. Tieto hliníkové profily sa vyrábajú špeciálne pre konštrukcie zastrešenia bazénov. Sú pevné a navrhnuté tak aby si túto vlastnosť udržali aj napriek tvarovaniu a ohýbaniu. Ich pevnosť umocňujú aj priečne výstuhy nosných ramien.

Polykarbonátové materiály prestrešenia bazénov

Výplň sa používa polykarbonátová, ale  dá sa použiť aj bezpečnostné sklo. Polykarbonátová výplň ponúka rôzne farebné prevedenia, ktoré ozvláštnia vyžarovanie priestoru a tiež upútajú pozornosť okolia. Vyznačuje sa vysokou odolnosťou v porovnaní s PVC proti prasknutiu.  Tesnia sa gumou, čím odolávajú aj tým najtuhším zimám či poveternostným podmienkam. Typ dverí si môžete zvoliť podľa vlastného uváženia. Dvere pántové či posuvné , jednokrídlové alebo dvojkrídlové umiestnené čelne alebo naboku. K dverám sa ponúka aj uzamykanie v prípade záujmu.

Snaha vyrábať čo najkvalitnejšie, odolné, jednoducho obslužné zastrešenia s čo najdlhšou životnosťou posúva možnosti a techniku obsluhy, údržby či výber materiálov neustále dopredu. Čas a vy posúvajú túto priečku vyššie a nové technológie umožňujú plniť vaše požiadavky.

zdroj obr.: www.alukov.sk

Pridajte Komentár