Starostlivosť o chodidlá nepodceňujte ani v zime

Pozornosť chodidlám venujeme spravidla najviac v letnom období. Staroslivosť o nohy je však veľmi dôležitá nielen v lete, ale aj v zime. Nosenie nesprávnych uzavretých topánok totiž môže spôsobiť rôzne problémy. Čo pri starostlivosť o nohy v zime nepodceniť?

Starostlivosť o chodidlá
Doprajte svojim chodidlám intenzívnu starostlivosť vo forme kúpeľu, zábalov a krémov. Do kúpeľu pridajte soľ do kúpeľa, či bylinky. Po kúpeli či sprche si doprajte pedikúru, použite krém alebo sprej na nohy, ktorý vás zbaví pocitu ťažkých nôh a príjemne ich osvieži.

Kvalitná zimná obuv a vložky do topánok
Do kvalitných kožených topánok sa investovať oplatí. Nie len že vám vydržia niekoľko sezón, vaše nohy budú stále v suchu, budú dýchať a nebudú sa zbytočne potiť. Ešte väčšie pohodlie v kvalitnej topánke môžu podporiť zimné vložky do topánok. Kombinácia 100% strižnej vlny s aromatizovanou latexovou penou zabraňuje nepríjemnému zápachu a zabezpečuje dobré tepelné vlastnosti pre vaše chodidlo. Vložky merino a vložky z ovčej vlny oceníte do lyžiarskej, zimnej a turistickej obuvi.

Zdravé chodidlá pomáhajú predchádzať mnohým ochoreniam spojeným napríklad aj s nesprávnym držaním tela.

Nielen ortopedické vložky do topánok nájdete na www.moneta.sk