Zdravotná obuv – prevencia pri veľa problémoch

Že zdravie nášho chrbta a kĺbov začína pri správnych topánkach, nie je žiadne tajomstvo. Robíme ale dosť pre to, aby sme si zdravie udržali? A čo Vy, nosíte zdravotnú obuv?

Zdravotné šľapky do zamestnaniaVeľká časť populácie už dnes trpí väčšími alebo menšími ortopedickými problémami. Naše zamestnanie má so zdravým životným štýlom spoločného už len veľmi málo. A výsledok? Už aj tridsiatnici vedia, čo to je bolesť nôh a opuchy, preťažené chrbtové svalstvo a ďalšie nadväzujúce problémy.

Zdravotná obuv – prevencia namiesto liečenia

Správne zdravotné topánky pre chôdzu by mali mať niekoľko zásadných vlastností:

Pružnosť – topánka sa musí ohýbať tam, kde sa pri chôdzi ohýba ľudské chodidlo, teda v špičke, nie v strede. Ergonómia topánky v priebehu kroku je tým, čo zdravotná obuv stavia do úlohy ideálnej prevencie vzniku ortopedických ťažkostí.

Komfort pre prsty – správny tvar špičky topánky je väčšinou guľatý, ale v zásade by mal hlavne tvarovo zodpovedať tvaru chodidla a umožniť dostatok priestoru pri chôdzi. Zdravotná obuv je voči módnym výstrelkom odolná, vkusné riešenie špičky topánky znamená kilometre chôdze s úsmevom.

PodpätokZdravotná dámska obuv určená pre celodenné nosenie by nemala byť podopretá podpätkom vyšším, ako 4 cm. Zdravotná obuv naproti tomu podporuje prirodzené držanie tela v priebehu celého kroku a tým pozitívne ovplyvňuje zdravie celého organizmu.

Materiál z hľadiska hygieny a zdravotná nezávadnosť – prírodné materiály, pokiaľ ide o zdravie vašich nôh, neboli zatiaľ ničím prekonané. Hľadajte preto zdravotnú obuv vyrobenú z kože a textilu, ktoré sú mäkké, priedušné a absorbujú vlhkosť.

Najnovšie kolekcie zdravotných aj spoločenských topánok nájdete na www.mildo.sk