Sprchové kúty v modernej podobe a na mieru

V minulosti sa objavovali sprchové kúty v kúpeľniach predovšetkým z priestorových dôvodov – tam, kde na vaňu nebolo dosť miesta. Dnes vyberá rada ľudí sprchovací kút cielene, pretože im tento spôsob hygieny viac vyhovuje. Sprchovanie je rýchlejší ako kúpanie vo vani, výrazne sa pri ňom šetrí množstvo spotrebovanej vody.

sklenene_dvere_do_sprchy_b_5966bd4f85d1a40c

Ich výrazným znakom je minimalizmussklenené steny sa zbavujú rámov a stávajú sa tak takmer neviditeľnými, skôr výrazné vaničky dnes splývajú s podlahou.

Sprchovací kút na mieru

Druhou možnosťou je vytvoriť si z jednotlivých súčastí – vaničky, stien, dverí, sprchy a batérie – sprchovací kút na mieru daného priestoru. Dobre sa tak dajú využiť rôzne výklenky a rohy miestnosti. K uzavretiu sprchovacieho kúta potom stačia len sklenené dvere do sprchy krídlové alebo ich kombinácie s pevnou bočnou zástenou. U rozmerovo väčších kútov tvare pretiahnutého obdĺžnika sa ponecháva vstup voľný, bez dverí.

Priehľadné plochy z číreho bezpečnostného skla sú bez rámov, doplnené iba nevyhnutnými prvkami, takže sa stávajú v kúpeľni takmer neviditeľnými.
Sklenené steny do sprchy sa obkladajú veľkoformátovými obkladmi alebo obstarajú vodeodolným povrchom.

Sklenené sprchové kúty na mieru s rôznym dizajnom skla nájdete na www.vak.sk