Dekorácie do sauny – doplnky do sauny

Saunovanie sa na Slovensku teší veľkej obľube, sauna by tiež mala byť súčasťou každého wellness zariadenia.

Rôzne saunové doplnky môžu pobyt v saune spríjemniť a oživiť, najmä v prevádzkach je potrebné čas od času nejaká inovácia, zaujímavé saunové dekorácie v interiéri sauny budú stále na očiach. K tým najžiadanejším efektom do saunového interiéru patrí kamenné obloženie, hviezdne nebo a aromaterapia, najmä keď je aplikovaná na horúce saunové kamene. Veľmi dlho držia teplo, vydržia extrémne podmienky a saunovým peciam dodajú šmrnc.

Soľné kryštály v saune

Haloterapia – vdychovanie soľných mikročastíc, bola známa už v starovekom Grécku. Od gréckeho slova halos (soľ) vznikol aj jej samotný názov. Je to pôvodná prírodná metóda – liečba soľou, ktorá zaznamenala najväčší rozkvet v 70. rokoch 20. storočia.

Najčastejšie sa s Haloterapiou, teda umiestnením a použitím soli vo wellness interiéroch a pri procedúrach, stretneme v soľnej jaskyni alebo v saunách, využiť môžeme soľné kúpele a zábaly.

V interiéroch sáun sa uplatní soľ napríklad v podobe soľných panelov vo fínskej saune, v parnej saune môžeme pre dekoráciu aj zdravie použiť niekoľko na hrubo osekaných kúskov.

Pre viac informácií navštívte stránku www.saunynamieru.sk

Spoločnosť ponúka fínske sauny, infrasauny, saunové pece, saunové domčeky a mnohé doplnky do sauny.