Spoľahlivé prvky bezpečnostných dverí

Vchodové bezpečnostné dvere

Bezpečnostné dvere do bytu, či domu v sebe zahŕňajú niekoľko bezpečnostných prvkov. Spolu tvoria certifikovaný výrobok, ktorý odolá aj hrubému násiliu a pomôže vám tak ochrániť váš domov a majetok.

Vnútorná konštrukcia krídla dverí certifikovaná v bezpečnostnej triede sa skladá z dvoch ocelových platní. Sú vystužené ocelovými rebrami a tak zabezpečujú krídlo odolné voči deformácii.

Krídlo je zaistené na všetkých stranách uzamykacími bodmi. Vchodové bezpečnostné dvere musia rovnako spĺňať protihlukové a protipožiarne kritériá. Dvere sa zásadne neosádzajú do pôvodnej zárubne.

Zárubňa musí byť taktiež bezpečnostná. Súčasťou dverí je aj nerezový prah, do ktorého zapadá uzamykací bod.

Kovanie dverí z ušlachtilej ocele je ich ďalším dôležitým prvkom. Bezpečnostné kovanie odolné voči odvŕtaniu chráni rozvorový zámok, ktorý ovláda uzamykanie všetkých bodov. Rozvorový systém ovláda bezpečnostná vložka.

Existujú aj voliteľné doplnky bezpečnostných dverí pre zvýšenie ich bezpečnosti. Retiazka alebo páčkový mechanizmus dvere zaistí pri ich otváraní z vnútra. Digitálne kukátko so zvončekom vám pomôže zobraziť na LCD monitore, kto stojí za dverami. Vylepšiť si tak môžte aj pôvodné dvere, keďže sa dá ľahko namontovať aj na pôvodné kukátko. Kombinácia týchto naozaj kvalitných prvkov tvorí certifikované bezpečnostné dvere do rodinných domov.

Bezpečnostné dvere vyrábané na Slovensku www.exkluziv.sk