Vane do kúpeľne rôznych tvarov

Pokiaľ ju nenahrádza sprchový kút, je vaňa súčasťou každej kúpeľne. Vo vani relaxujeme, nájdeme v nej pokoj po celodennom namáhavom dni. Na trhu je množstvo výrobcov, ktorí ponúkajú vane rôznych tvarov a materiálov. V klasickej kúpeľni nájdeme zväčša biele obdĺžnikové vane, stále väčší dopyt je však aj po vaniach iných tvarov. Rohové vane, asymetrické vane, aj samostatne stojace vane. Výnimkou nie sú ani originálne kúsky, s nádychom extravagancie.

Klasické obdĺžnikové vane nájdeme najmä v panelákových bytoch. Sú rozmerovo menšie a pre malé priestory ideálne. Ak potrebujeme vaňu do naozaj malých priestorov, riešením sú asymetrické vane.

Sú to vane rôznych nepravidelných tvarov, ktoré v sebe kombinujú širšiu časť v hornej ramennej časti, v spodnej časti pri chodidlách sú naopak zúžené. Sú rovnako pohodlné a navyše pri kúpaní spotrebujete menšie množstvo vody. Ich nevýhodou však je, že sa v nich pohodlne vykúpe iba jeden človek.

Veľké vane, do veľkých kúpeľní kombinujú odkladací priestor s kúpacím. Ide najmä o rohové vane. Sú zväčša zabudované a pokiaľ sú vo väčšej výške, môžu k nim viesť nešmykľavé schodíky.

Naozajstnou dizajnovou lahôdkou sú voľne stojace vane. Samostatne stojace vane sa hodia do veľkých kúpeľní, nie je žiadnou raritou, ak je kúpeľňa prepojená so spálňou, alebo ak sa vaňa nachádza priamo v spálni. Ich tvary sú rôzne. Od moderných priamych línií, až po vane na nožičkách v romantickom štýle.

Naozaj nezvyčajné dizajnové vane vznikajú kombináciou nezvyčajných materiálov a tvarov. Kovové, drevené, sklenené, alebo ich kombináciou. Kombinácia drevo a sklo je originálna a veľmi príjemná. Pôsobí naozaj moderne. Hodí sa do moderných kúpeľní, kde sa aj ostatné prvky nesú v podobnom štýle. 

Ak sa chcete cítiť vo svojej kúpeľni ako uprostred prírody, riešením sú materiály ako drevo, či kameň. Ak vám to priestor v kúpeľni dovolí môžete mať aj vaňu z kameňa. O tom, že budete originálny medzi svojimi priateľmi. Vaňa z kameňa môže byt  v jednom kuse, alebo sa tiež nájdu vane, ktoré majú v sebe zasadené kamenné doplnky.

Tieto vane, ktoré majú tiež aj priestor na sedenie stoja za úvahu,  pretože sprchovanie sa v nich je určite jednoduchšie a pohodlnejšie. Asymetrické vane rozhodne spravia vašu kúpeľňu zaujímavejšou, inou, originálnou.

Ak máme kúpeľňu ozaj malú s nedostatkom svetla a nechceme sa vzdať originality, riešením môžu byť vane s LED podsvietením. A netreba sa báť, že podsvietenie je nebezpečné pri kúpaní. Je to bezpečné, vkusné a elegantné. LED osvetlenie zabudované vo vani dodajú našej kúpeľni šmrnc a čaro. Podsvietenie sa dá vo väčšine modelov ovládať a tak si možno nastaviť rôznu intenzitu svetla.

Farebné vane sú moderné, ocenia ich najmä deti. Ich povrch je špeciálne upravovaný, aby odolal vonkajším vplyvom a bol i ľahko udržiavateľný.