Samozavlažovacie kvetináče

Samozavlažovacie kvetináče sú prelomovým výrobkov, v záhradníctve. Ak máte Vaše kvetiny posadené v samozavlažovacích kvetináčoch, máte hneď o problém menej v časoch dovoleniek, alebo ak ste odcestovaní. Ich systém spočíva na princípe vzlívania.

V spodnej časti kvetináča je tzv. zásobník, ktorý je dostatočne veľký na vodu. Priestor na korene je dostatočne veľký nad zásobníkom, ktorom je presádzacia zmes, ktorá musí zo zásobníka dobre nasávať vodu. Ak sa zásobník naplnívodou, tak sa rýchlo opäť prevlhčí celý objem aj s koreňmi. A týmto spôsobom sa postárame o naše kvety ,aby mali stále dostatočnú vlhkosť.

Ak máte na mysli otázku ako dlho vydrží v zásobníku voda, tak je to cca 5 dní. Všetko závisí od typu rastliny, vlhkosti,a typu prostredia v akom sa kvety v samozavlažovacom kvetináči nachádzajú. A taktiež sa nemusíme báť, že naše kvety prepolievame , pretože na spodku kvetináča je vytvorený otvor, ktorý prebytočnú vodu odvádza. A taktiež je medzi hladinou vody v zásobníku a spodnou stranou koreňov rastlín vzduchová medzera, ktorá zabazpečuje, že koreňe nebudú premočené.

http://www.isolabella.sk/zahradnicke-sluzby/exterierove-kvetinace/