Zámková dlažba

Zámková dlažba je špeciálny druh betónovej dlažby. Vyrába sa prefabrikáciou z kvalitných betónových surovín. Betón má mnoho kvalít pre ktoré je často používaným materiálom. Je odolný, pevný a preto veľmi dlho vydrží aj v náročných podmienkach. Inovácie v technológiach umožňujú jeho maximálne využitie a tým získava moderný a osobitne zaujímavý vzhľad. Ak sú rozmery, tvar a plocha akákoľvek, je možné ju ľubovoľne skombinovať i farebne, čím môžete dosiahnuť imitáciu akéhokoľvek povrchu umelého či prírodného materiálu. Názov zámková dlažba má súvis so schopnosťou jednotlivých dielov dlažby do seba zapadať (zamykať). Tak je zaistená jej pevnosť a stabilita.

Výhodami zámkovej dlažby sú:

– tvarová a farebná rôznorodosť umožňujúca vytvárať pestré kombinácie rôznych geometrických vzorov alebo iných vkusných a nápaditých obrazov

– vyžaduje minimálnu údržbu

– nehrozí opotrebenie oderom či pôsobeniu iných látok

– znesie vysoké zaťaženie a tiež mrazy

– možnosť rozobratia a uloženia do pôvodného stavu veľmi jednoduchým a rýchlym spôsobom

Pokládka dlažby

Čo sa týka pokládky zámkovej dlažby, dôraz by sa mal klásť na správnosť a kvalitu práce. Základom správneho položenia zámkovej dlažby je podklad a podkladové vrstvy, ktoré najviac ovplyvňujú životnosť a trvácnosť dlažby. Ani najkvalitnejšia dlažba nedokáže nahradiť nedostatky pokladaných vrstiev a nekvalitné postupy pri pokládke. Môže byť ručná alebo mechanická. Mechanická sa zvyčajne používa pri jednoduchých pokládkach rovných plôch. Ručné uloženie zámkovej dlažby je potrebné pri okrajoch či záhyboch. Kombinácia týchto pokládok je nevyhnutná.

Dizajnová rôznorodosť dlažieb

Druhy zámkovej dlažby sú rôzne, vyberáte si ich samy, podľa funkcie, ktorú bude dlažba plniť, fantázie, ktorá určí tvar a farebnosť jednotlivých dielov a ich usporiadania. Jednoducho to záleží len na vás a vašich túžbach či vsadíte radšej na tradičné vzory a farby alebo sarozhodnete zaujať orginálnym a neobyčajným tvarom, farebnou kombináciou či vzorom. Špeciálnou kategóriou zámkovej dlažby je dlažba pre nevidiacich. Je povrchovo upravená tak aby vyhovovala aj ľuďom s týmto postihnutím. V zámkovej dlažbe sa unikátne spája kvalita s eleganciou v nesmrteľnom modernom vzhľade. Je spojením estetiky a praktickosti, ktoré ju predurčujú na dlhodobú životnosť v modernom svete zariaďovania vašich záhrad, okolia obydlí a pod.

www.premac.sk

Pridajte Komentár