Vonkajšia sauna verzus sauna vo vnútri domu

Vlastniť domácu saunu  nie je dnes už len luxusnou výsadou.  Veľa slovenských domácností nasleduje tento trend a dopraje si možnosť vlastného odpočinku a relaxácie. Na trhu existuje veľká ponuka rôznych sáun, základom je však rozhodnúť sa, či chcete vašu saunu v dome alebo priamo vonku na záhrade.

Vonkajšia sauna a infrasauna

Vonkajšia fínska sauna

Sauna vonku prináša väčšiu slobodu pri samotnom návrhu stavby, a to hlavne možnosť ľubovoľne si určiť jej dispozičné riešenie aj rozmery. Tiež priestor pre ochladzovací bazén či relaxačnú miestnosť býva väčší. Pri výbere priestoru je však potrebné na ochladzovací bazén myslieť zavčasu. Môže sa jednať o jazierko, bazén, drevená kaďa s vodou alebo napríklad sprchu, ale je dobré všetko dopredu naplánovať, aby sa nestalo, že vás neskôr priestor prekvapí.

Domáca sauna aj do bytu

S túžbou po domácej saune vo vnútri domu je si potrebné premyslieť rozloženie a naplánovanie vhodného miesta. Možnosti v interiéri väčšinou bývajú obmedzené, nie je ale nereálne kvalitný návrh realizovať. Váš rozpočet tiež určite potešia nižšie obstarávacie náklady, využitie tepla sauny pre ohrev domácnosti následne uľaví vášmu rozpočtu.

Fínske sauny možno realizovať priamo na mieru

Nech už si vyberiete akýkoľvek druh fínskej sauny, je podstatné, aby spĺňal vaše nároky, sny a očakávania. Vonkajšia sauna v podobe dreveného domčeka s jazierkom môže príjemne oživiť vzhľad vašej záhrady, z vnútornej sauny sa zase môže stať teplý a útulný kút vášho domova. Pri rozhodnutí pre akýkoľvek variant, nezabudnite, že kúpou sauny to nekončí. Pre váš maximálny komfort a zdravie by ste nemali zabúdať na pravidelné dopĺňanie tekutín (najlepšie poslúži čistá voda), a saunové doplnky, ktoré váš pobyt v saune ešte viac spríjemnia a zabezpečia vám neopakovateľný zážitok pri každom saunovaní.