Vchodové dvere

Vchodové dvere plastVchodové dvere sú vizitkou vášho domu. Výberu vchodových dverí by mala byť venovaná dostatočná pozornosť. Na čo by sme si predovšetkým mali dávať pozor?

Často väčšiu pozornosť venujeme výberu okien a na vchodové dvere už nezostane dostatok času. Pritom sú dvere používané a namáhané oveľa viac než okná, a voľbe vhodného materiálu a výrobcu by sme tak mali venovať nielen dostatok času, ale aj zodpovedajúce množstvo financií.

Aké vchodové dvere si vybrať?

Vchodové dvere sa vyrábajú z dvoch základných materiálov: plastu a hliníka. Venovať sa budeme tým najrozšírenejším, to sú teda plastové vchodové dvere. Tie majú dve základné časti. Rám a potom dvernú výplň, ktorá sa do rámu vkladá. Dôležité je najskôr zvoliť vhodného výrobcu dverí. Neoplatí sa nakupovať dvere v hypermarketoch, síce lákajú svojou cenou, ale bohužiaľ väčšinou na úkor kvality. Ideálne je voliť renomovaného výrobcu plastových okien a dverí.

A existuje ešte niečo lepšie?

Dnes už áno. Novinkou u nás sú dverné výplne prekrývajúce krídlo dverí so špeciálnymi sklolaminátovými povrchovými doskami. Nielen, že tak docielime atraktívneho vzhľadu, ale hlavne lepeným konštrukčným spojom výrazne posilníme  celkovú pevnosť, trvanlivosť a životnosť vchodových plastových dverí.

Viac informácií najdtete na www.ksplastik.sk