Bez odbornej údržby nie je peknej záhrady

Majitelia záhrad si veľakrát neuvedomujú, že pre splnenie záručných podmienok je tiež nutné sa o záhradu odborne starať. Napríklad výsadba vzácnych exotických stromov je len prvým krokom, bez zodpovedajúcej starostlivosti však nemôžu prosperovať. A preto je nutné upozorniť na odbornú záhradnícku starostlivosť o realizovanú záhradu.

realizácia  a údržba záhrady

Dobre a odborne udržiavaná záhrada je ešte len tým pravým miestom, ktoré na nás pôsobí esteticky,  kde ľahko nájdeme slnečné miesto aj tieň, osviežujúcu vôňu vody v horúcich dňoch a suché prístrešie počas zrážok. Krásna záhrada je navyše vizitkou, ktorá priťahuje pozornosť okoloidúcich. Stačí však neodborne vykonaný rez stromov a celé snaženie záhradníkov je narušené.

Rovnako tak ľahko podľahne skaze napríklad zle udržiavaný trávnik. Pravidelná údržba záhrady je jednoducho nutnosťou a jediným možným predpokladom pre poskytnutie záruky zo strany jej realizátora. K ideálnemu súladu dôjde skutočne iba v prípade, že je realizátorovi umožnená pravidelná údržba záhrady, aspoň jej najdôležitejších častí.

Krásna a príjemne zariadená záhrada má priaznivý vplyv na ľudskú psychiku po celý rok. Bez kvalitnej celoročnej starostlivosti to však nejde a každé ročné obdobie vyžaduje odlišnú starostlivosť, respektíve iné pracovné úkony.

Viac informácií o realizovaných projektoch a ponuku záhradných služieb nájdete na: www.sadoservis.sk