Jazierka – moderný spôsob skrášlenia záhrady

Máte záhradu a máte pocit, že jej niečo chýba a neviete čo si s tým poradiť? Existuje veľa záhradných doplnkov, ale čo najviac dodá záhrade štýl a nádych, sú záhradné jazierka. Malé, veľké jazierka s rybami alebo bez, to už je na vás. Pridajte svojej záhrade na kráse.

19613733 - the garden pond

Ako na jazierka

Záhradné jazierka si stále získavajú veľký obdiv. Lenže ako sa vlastne budujú? Prvým krokom pre vybudovanie záhradného jazierka je jeho umiestnenie. Ďalej je dôležité vybrať, akým spôsobom chcete jazierko stavať. Sú dve možnosti. Prvá je za pomoci hotovej plastovej nádrže. Druhá možnosť je jazierková fólia. Jej hlavná výhoda je, že si tak môžete jazierko vymodelovať presne podľa vašej predstavy, či už sa jedná o celkový tvar alebo hĺbku. Opatrne však s výberom, pretože je potrebné zaobstarať fóliu s odolnosťou na UV lúče, mrazuvzdornú a bez obsahu škodlivých látok, ktoré by zničili rastliny.

Realizácia jazierka s pomocou fólie je o niečo ťažšia, preto v tomto prípade odporúčame kontaktovať odborníkov. Špeciálna firma vytvorí všetky veci spojené so stavbou jazierka, od jeho návrhu až po realizáciu.

Ako si jazierka udržať čisté

Pre čistotu jazierok je dôležité pri ich stavbe, zabudovať aj prvky, ktoré sa zaoberajú čistením. Jazierka budú čisté len vtedy, ak sa budete o ne starať. Preto potrebujete výkonné a účinné čerpadlo, filtračné zariadenie, skimmer, vysávače a ďalšie prostriedky na úpravu vody. Čerpadlá sú určené pre prečerpávanie znečistenej vody a tým pomáhajú udržiavať jazierka dokonale čisté, fungujú teda pre ich čistenie alebo ak filtrovanie či už používate samoťažný, tlakový alebo mechanický typ filtra.

Okrasné dekorácie pre jazierka

Nakoniec už je len potrebné vybrať dekorácie do jazierka. Teda rastliny, rôzne vodné hry a efekty, vodopády, fontánky, osvetlenie alebo ryby. Rastliny a ryby dodávajú jazierku na živosti a jeho originalite.

Všetko potrebné na stavbu záhradného jazierka nájdete na: www.prorain.sk