Satelitná televízia – čo budete potrebovať?

Satellite dishes, satellite antennas mounted on the chimney of a new home. Evening
Satelitná televízia

Rozhodujete sa pre satelitnú televíziu? Aké výhody prináša príjem satelitnej televízie a čo všetko potrebujeme pre satelitné vysielanie?

Pre satelitný príjem programov budete potrebovať:

Satelitný prijímač
Jeden z najdôležitejších komponentov satelitného kompletu. Jeho výber závisí aj od poskytovateľa satelitnej televízie, pre akého ste sa rozhodli, rovnako tak aj od funkcií, ktoré budete využívať. Príjem programov v HD rozlíšení vyžaduje HD satelitný prijímač.

Satelitná parabola
Príjem signálu a programov cez satelit zabezpečí satelitná parabola a LNB konvertor. Oplatí sa investovať do hliníkovej paraboly, ktorá dlhšie vydrží. Existuje viac rozmerov parabol, pre príjem signálu z jednej družice stačí parabola s priemerom 60 cm, pre príjem signálu z viac družíc 80 cm.

Dekódovacia karta pre príjem satelitnej televízie
Pre dekódovanie signálu vysielaného z družíc potrebujeme dekódovaciu kartu. Dekódovaciu kartu si vyberáte podľa operátora – poskytovateľa satelitnej siete, pre ktorého sa rozhodnete.

Káble, konektory, držiaky a ostatné potrebné detaily vám na mieru pomôže dotiahnuť samotný predajca.
Mnohé firmy majú v ponuke satelitné komplety pre uľahčenie vášho výberu. Obsahujú všetko potrebné pre príjem televíznych programov cez satelit.

www.systemabc.sk