Infrasauny – najlepšia investícia do vášho zdravia

Zaujímate sa o saunovanie a wellness? Radi si užívate relax v saune? Vyskúšajte saunovanie v infrakabíne (kombinovanej infrasaune).

V čom sa tento systém odlišuje? Prehrievanie organizmu prichádza už pri nízkych teplotách od 40 do 60 ° C – jedná sa o prirodzený, ohľaduplný a bezpečný spôsob saunovania. Používanie infrasauny vedie k zmierneniu bolesti svalov, zlepšenie krvného obehu, zníženie stresovej záťaže, posilnenie imunitného systému ak ďalším blahodarným účinkom.

Ako fungujú infrasauny
Infrasauny využívajú relatívne nízku teplotu vzduchu (40 – 60 ° C). Teplu je v nich navyše vystavená len určitá vybraná časť kože (najčastejšie na chrbáte). Týmto spôsobom je zaistený trvalý tok krvi z kože do vnútorných častí tela. Infrasauny v podstate podporujú prirodzené mechanizmy tela.

Naše telo má totiž veľmi účinný systém termoregulácie, ktorý udržuje teplotu tela okolo 37 ° C. V naliehavých situáciách, v prípade ochorenia, sa teplota tela zvýši o 1 – 3,5 ° C. Tým sa aktivizuje imunitný systém, ktorý musí po určitú dobu “pracovať na plné obrátky”. Infrasauny tento termoregulačný proces stimulujú. Využívajú na to špeciálne žiariče a metódu, pri ktorej je celá kabína vyhriata na približne 40 ° C a intenzívnemu žiareniu je vystavená iba oblasť chrbta. Z chrbta sa teplo pomocou krvného a lymfatického systému pomaly a rovnomerne šíri do celého tela. Zhruba po 10 minútach sa teplota jadra zvýši a začne sa vytvárať pot (telo týmto spôsobom vyplaví viac ťažkých kovov, toxínov a ďalších nečistôt ako pri klasickom saunovaní).

Infrasauny na mieru aj pre vašu domácnosť zabezpečí spoločnosť Sauny na mieru s.r.o.