Kedy automatický zavlažovací systém oceníte

Za automatický zavlažovací systém budete radi najmä v prípade ak svoje rastlinky odjakživa zabúdate zalievať a ony vás zakrátko prekvapia vyschnutými listami, neváhajte ani chvíľu. Automatický zavlažovací systém je tiež skvelým riešením pre všetkých, ktorí síce chcú v zimnej záhrade, v skleníku alebo iných priestoroch pestovať, ale nemajú pravidelne toľko času, koľko by si priali a koľko by mohli svojim rastlinám venovať.

Automatický zavlažovací systém šetrí čas, prácu aj vodu. Automatizácia zavlažovania však predstavuje investíciu, ktorú treba dobre naplánovať. Trh ponúka rôzne typy systémov v odlišných cenových reláciách.

Zalievanie alebo zavlažovanie prostredníctvom automatického zavlažovacieho systému umožňuje využívať vodu tam, kde je naozaj potrebná, a navyše vo vhodnú chvíľu. Takéto zariadenie síce niečo stojí, ale na druhú stranu výrazne šetrí čas, starosti a znižuje aj o 30 až 50% spotrebu stále drahšej vody. Môžete takisto záhradu opustiť aj v horúcom a často suchom auguste a ísť na dovolenku. Automatický zavlažovací systém sa bude o rastliny starať za vás. Existuje veľa druhov systémov v rôznych cenových reláciách. Každý sa hodí inam a pre iného užívateľa, preto vyberajte dôkladne – prinášame vám stručný prehľad a porovnanie.

Čo ponúka zavlažovací trh:

  • Pre trávniky je vhodné automatické zavlažovanie pomocou výsuvných sprinklerov.
  • Pre kríky, stromy a kvetinové záhony sa zase hodí kvapková závlaha.
  • Mobilné zavlažovače trávnika uľahčia starostlivosť o malé a stredne veľké záhrady. Môžu byť štvorplošné (ktoré sú vhodné pre pravouhlé plochy), alebo kruhové. Sú vyrobené z kvalitného plastu a k ich prednostiam patrí tiež kvalitný dizajn. Jeden zavlažovač vystačí na plochu 60 až 360 m2.
 
Kvapková závlaha

 

Automatická kvapková závlaha je vhodná (na záhrade aj v skleníku) pre rastliny, ktoré potrebujú zálievku v pokojných a pravidelných dávkach ku koreňom. Kvapková závlaha umožňuje efektívne dávkovanie vody a hnojív priamo ku koreňom rastlín. Výhodou je tiež veľká úspora vody, možnosť meniť intenzitu zavlažovania vzhľadom k aktuálnemu počasiu a po celý deň. Nevýhodou je vyššia obstarávacia cena.

 
Viac informácií a produkty nájdete na: www.prorain.sk