Moderné oplotenie záhrady

Prvoradou úlohou oplotenia je vymedziť pozemok zvýraznením jeho hraníc. Samozrejmosťou je, že od oplotenia pozemku očakávame tiež zamedzenie prístupu nežiaducim návštevníkom. Oplotenie je zhotovované z najrôznejších materiálov. Oplotenie by zásadne malo zodpovedať prostrediu, do ktorého je volené.

Kedysi často používané ploty z pletiva či dreva dnes ustupujú do pozadia a sú nahradzované kvalitnejším a trvanlivejšími oplotením, ako sú ploty betónové. V dlhodobom časovom horizonte je betónový plot jednou z najlacnejších variant oplotenia pozemku.

Pri stavbe betónového plotu ušetríte za stavebnú firmu aj materiál. Betónové ploty sú ako stavebnica. Stavba betónových plotov je rýchla a môžete ju realizovať svojpomocne. Jednou z najväčších výhod je možnosť postavený betónový plot opäť rozobrať.

Štandardná farba betónových plotov je sivá, môžete však vykonať nástrek plotu farbami určenými pre betónové ploty a získať ľubovoľný farebný odtieň plotu. Okrem striekania betónových plotov je možný aj náter.

Betónové oplotenie možno oživiť s použitím iných materiálov, čím si vytvoríte jedinečný kombinovaný plot. Jednotlivé prvky betónu možno prekladať drevenými doskami.

Betónové ploty už nie sú len nudnou šedou plochou, môžete ich prispôsobiť vášmu domu či pozemku.

Zdroj obrázkov: www.bagin2.sk