Ako vybrať sprchovú batériu do svojej kúpeľne

Zariaďujete kúpeľňu a riešite, aké vybavenie si do nej zaobstarať? Vaňa alebo sprchovací kút? Aký tvar umývadla? Akú farbu obkladov a stien miestnosti? Nepodceňte ani výber takého detailu, akým sú sprchové batérie. S kvalitnou batériou vo svojej kúpeľni získate nielen komfort pri sprchovaní, ale tiež môžeme ušetriť na životných nákladoch.

Sprchové batérie podľa vlastného vkusu

Výber sprchovej batérie by ste mali v predovšetkým prispôsobiť svojmu vkusu. Páči sa vám nadčasový dizajn, moderný vzhľad alebo uprednostňujete tradičné a jednoduché batérie? Túto predstavu je potrebné si pred nákupom dôsledne ujasniť. Najlepšie urobíte, keď si prezriete ponuku obchodov a zistíte, čo aktuálne ponúkajú. Veľkej obľube sa tešia aj masážne panely, s ktorými si môžete dopriať zážitok ako od profesionálneho maséra. Odporúčame sa vyhnúť neznačkovým batériám a zvoliť radšej model od osvedčeného výrobcu.

Páková alebo kohútiková batéria?

Mnoho ľudí rieši dilemu, či si do svojej sprchy zaobstará pákovú alebo kohútikovú batériu. Pákové batérie sú schopné výrazne obmedziť prietok alebo potrebu horúcej vody. Kohútikové batérie sa dnes už takmer nepredávajú, pretože nastavenie teploty je tu priveľmi zdĺhavé a značne pri ňom rastie spotreba vody. Navyše sa pri nešikovnosti môžete ľahko obariť. Tieto batérie tak predstavujú skryté nebezpečenstvo pre všetky malé deti.

Dnes sú moderným a zaujímavým riešením termostatické batérie, pri ktorých si teplotu vody trvalo nastavíte. Nehrozia teda žiadne popáleniny ani nehorázne vyššia spotreba vody. Takéto batérie ocenia ľudia každého veku – dospelí, malé deti i napríklad seniori. Požadovanej teploty, ktorá je na termostate nastavená, dosiahne sprchová batéria už za niekoľko sekúnd.

Doprajte si oddych v sprchovacom kúte s masážnym panelom

Do sprchovacieho kútu sa môžete zaobstarať aj rôzne špeciálne vychytávky. Jednou z nich sú masážne sprchové panely, vďaka ktorým sa môžete tečúcou teplou vodou nechať masírovať. Tieto panely sa často kombinujú aj so zrkadlom a majú niekoľko polohovateľných trysiek. Ak ste celý deň na nohách, večerná sprcha pre vás iste bude príjemným spestrením dňa. Vďaka masážnemu panelu tak budete môcť relaxovať i vo svojom sprchovacom kúte.