Fínska sauna , alebo infrasauna ?

Infrasauna, ako nám už názov napovedá, využíva infračervené žiarenie. Slnko tiež produkuje toto žiarenie, ale okrem neho navyše obsahuje aj škodlivé druhy. Počas pobytu v infrasaune sa do nášho tela vstrebáva práve len zdraviu prospešné infračervené žiarenie. Toto žiarenie preniká až do hĺbky 4 cm, čím dochádza k priamemu prehrievaniu ľudských tkanív a vylučovaniu potu. V pote vylučujeme jednak tekutiny a tuk, jednak škodlivé toxíny. Je dokázané, že saunovaním v infrasaune odchádza z nášho tela ďaleko viac toxínov ako saunovaním v klasickej fínskej saune. Je zaujímavé, že sa týmto spôsobom dostáva z tela preč aj nikotín. Infrasauna má pre naše telo vyložene očistnú funkciu a navyše zlepšuje zdravotný stav v mnohých ohľadoch.

Infrasauna má pre naše telo vyslovene očistnú funkciu a navyše zlepšuje zdravotný stav v mnohých ohľadoch. Výhodou je, že proces prebieha pri výrazne nižších teplotách. Infračervenú terapiu tak môžu, po dohode s lekárom, využívať aj ľudia, ktorým by vysoké teploty klasických sáun mohli uškodiť.

 
Zdravotné účinky infrasauny

 

Vďaka očistným účinkom môžeme ľahšie bojovať proti psoriáze, chorobe, ktorá sa veľmi ťažko lieči. Pacienti sa musia podrobovať mnohým vyšetreniam, brať lieky a mazať sa rôznymi masťami. Počas pobytu v infrasaune sa telo dostáva do akejsi horúčky. Túto horúčku nesmieme chápať ako niečo zlé. Chápte ju ako ozdravnú kúru. Počas tejto horúčky dochádza k prirodzenej stimulácii bielych krviniek, a tým k zvýšeniu funkcie imunitného systému. Vďaka tomu sa spomaľuje množenie baktérií, vírusov, a telo sa tak lepšie ubráni útočiacim organizmom. Týmto spôsobom môžeme predchádzať jarným chrípkam a nachladnutím, infrasauna je tiež dobrým pomocníkom v boji proti ekzémom alebo kvasinkovej infekcii, akné a upchatým pórom.

 
V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na relaxačné účinky infrasauny. Môžete pobyt v nej brať ako príjemný prostriedok, ako si oddýchnuť alebo ako naštartovať svoje telo pre nasledujúci deň.
 
Viac o infra saunách sa dozviete na stránke www.saunynamieru.sk