Módny štýl okuliarov Wayfarer je späť!

Už druhým rokom nás atakuje módna vlna v duchu retro štýlu. V minulom roku nás len tak zľahka oťukávala a skúšala, čo na to konzervatívny slovenský spotrebiteľ. A ako už je zvykom v našich zemepisných šírkach, kde rozjazd novej módnej vlny je vždy veľmi rozpačitý a pozvoľný, tak aj v tomto prípade bol pohľad opatrného domáceho zákazníka veľmi nesmelý. V tomto roku nás však prílivová vlna nekompromisne a plnou silou zasiahla a vrhla nás do rokov 80-tych. V týchto rokoch mali obrovský úspech okuliare Wayfarer, najznámejší, najznámejšie a asi najpredávanejšie okuliare značky Ray Ban, bez ktorých sa nemohla obísť žiadna vtedajšej celebrita, ktorá v tu dobu bola na výslní.

Po 30-tich rokoch sú okuliare Wayfarer opäť späť a zdá sa, že s nemenšími trhovými ambíciami. Všetci výrobcovia svetových módnych značiek išli teda pohotovo do zbrane a vyzbrojili svoje kolekcie vždy o retro rad, predovšetkým v tvaroch a štýlu práve okuliarov Wayfarer, a to ako okuliarov slnečných, tak aj dioptrických.

Slnečné okuliare Ray Ban Wayfarer navrhol Raymond Stegeman, ktorý dizajnoval desiatky modelov pre Bausch and Lomb a firma Ray Ban ich vyrába už od roku 1952, kedy bol ich dizajn revolučne menený z kovových okuliarov na plastové. Wayfarery zažili najväčšiu popularitu v 50. a 60. rokoch 20. storočia. Hoci predaj Wayfarer v 70. rokoch veľmi klesol, nová marketingová stratégia a distribúcia tovaru priniesla okuliarom Wayfarer najväčšiu popularitu od roku 1982. Od polovice roku 2000 začínajú byť Wayfarery znova populárne.

Po vzostupe Wayfarers v 50. a 60. rokoch predaj klesal. Hoci obľuba Wayfarer narastala v 80. rokoch, a to hlavne vďaka filmu Blues Brothers, bolo predaných iba 18 000 párov. Wayfarer boli na pokraji prerušenia výroby. Zachránil ich až podpis exkluzívnej zmluvy s Kalifornskou reklamnou firmou Burbank, ktorá ich mala dostať do filmov a televíznych šou. Medzi rokmi 1982 až 1987 sa slnečné okuliare Ray Ban objavili vo viac než 60-tich filmoch a televíznych reláciách za rok.

Wayfarer Ray Ban sa teraz vracajú na módny trh a ich obľuba a počet predaných kusov neustále rastie. Veľkú obľubu majú medzi celebritami. Od roku 2008 sú Wayfarer vyrábané v širokej škále farieb a materiálov.

Slnečné okuliare Ray-Ban nájdete tu: www.okuliarerayban.sk