Využitie mininakladačov v záhradníctve

malé kolesové nakladače AVANT

Malé kolesové nakladače sú nenahraditeľným pomocníkom vo všetkých odvedviach. Vďaka ich kompaktnosti, univerzálnemu použitiu a možnosti využitia mnohých prídavných zariadení sa stávajú nenahraditeľné v stavebníctve, záhradníctve, poľnohospodárstve, lesníctve a komunálnej sfére. Mininakladače majú niekoľko výrazných výhod. Sú to kompaktné stroje, ktoré sa bez problémov vojdú aj na záhradu, do malých vonkajších priestorov obytných domov. Zmestia sa na príjazdovú cestu aj do garáže.

Majitelia mininakladačov si ich obľúbili nielen pre ich veľkosť, ale najmä výkonnosť. Niektoré terénne projekty si vyžadujú práce na menších plochách a veľké stroje sú tu nepoužiteľné. A práve tu je obratný a výkonný mininakladač nenahraditeľný. Zakladanie, revitalizácia a záhradné úpravy si vyžadujú mnohé terénne úpravy. Kolesový mininakladač si bez problémov poradí s úpravou terénu, jeho čistením, prevozom zeminy, výkopovými prácami.

Príprava terénu si v záhradníctve vyžaduje prenášanie zeminy, zarovnávanie terénu, výkopové práce s podkopom pri zakladaní záhradného jazierka, kaskád, či budovaní schodov. Kombinovaná lyžica na mininakladač sa dá používať ako klasická lyžica, radlica aj ako drapáková lyžica na zhŕňanie, vyrovnávanie aj naberanie. Mulčovač a cepová kosačka poseká aj inak neprístupné vysoké buriny a kroviny.  O kultiváciu pôdy sa  postará hydraulický rekultivátor, na prípravu trávnatých plôch.

Aj údržba záhrad si vyžaduje pomoc tohto multifunkčného stroja, najmä ak sa jedná o stredne veľkú a veľkú záhradu. Pohodlné kosenie väčších plôch s mininakladačom nebude žiadnym problémom. Zastrihávač s hydraulickým ramenom sa postará o sekanie živých plotov a vysokej trávy v priekopoch, alebo na inak nedostupných miestach.

Prevoz materiálu je v exteriéri samozrejmou a častou činnosťou. Aj tu je kolesový mininakladač nenahraditeľný.  Údržba trávnikov, strihanie živých plotov, výroba kompostu, rekultivácia a prevzdušňovanie trávnikov. Aj na tieto činnosti majú mini nakladače svoje prídavné zariadenie.

Prvotná investícia sa vám a vášmu podnikaniu niekoľkonásobne vráti. Uľahčí vám prácu, ušetrí čas i prostriedky. Všetky druhy prác tak zvládnete sami, bez vynaloženia prostriedkov za služby iných.

Mininakladač a jeho príslušenstvo si pred jeho zakúpením môžte aj vyskúšať. Požičovňa mininakladačov a prídavných zariadení vám umožní stroj vyskúšať, alebo využiť pri jednorázovej činnosti.

www.avanttecno.sk