Nábytok pod umývadlo

Kúpeľňový nábytok je súčasťou malej, i veľkej kúpeľne. Ušetrený priestor a správne rozmiestnenie nábytku je vždy veľkou devízou. Pretože nielen dizajn, ale najmä praktické používanie je na prvom mieste. Kúpeľňové zostavy v sebe zahŕňajú aj skrinky po umývadlo. Najmä v malých kúpeľniach oceníte ich umiestnenie, veľkosť, aj praktické detaily.

Umiestnenie skrinky napovedá, že jej výber úzko súvisí s výberom umývadla. Typ skrinky preto závisí aj od toho, či zvolíme umývadlo na dosku, vstavané umývadlo, alebo klasické. Úplne inak pôsobia so skrinkou umývadlá s oblúkovým čelom, inak s s prepadom, alebo bez prepadu. V prípade, že už umývadlo zabudované máme, nie je problém vyrobiť skrinku na mieru. Skrinky pod už osadené umývadlo sú bežne dostupné.  Jedno však majú všetky spoločné. Sú vyrobené z materiálov, ktoré odolávajú vlhkému prostrediu. Netreba preto šetriť na kvalite, ktorá sa odrazí na našej spokojnosti v dlhodobom horizonte.

Vybrať si môžme z viacerých typov, závesné skrinky pod umývadlo, alebo skrinky na nožičkách. Skrinky položené na podlahu môžu mať podnož, dokonalé čistenie pod nábytkom umožnia nastaviteľné nožičky. Ďalším praktickým riešením, ktoré šetrí priestor je kúpeľňová skrinka so zabudovaným košom na prádlo. Stále viac obľúbené a žiadané sa stávajú dvojité umývadlá. Riešením môže byť kombinácia skrinky pod obe umývadlá, avšak riešenia na mieru ponúkajú aj priestor pre umiestnenie práčky a vytvorenie ďalšieho odkladacieho priestoru.

Zásuvky, alebo dvierka? Závisí od vyhotovenia a vašich požiadaviek. Pravé, alebo ľavé dvierka s tlmeným zatváraním sú bežnou súčasťou. Rohová skrinka pod umývadlo je prispôsobená špecifickému priestoru. Kombinácia skrinka, poličky a madlo na uterák je veľmi praktická. Klasikou sú biele skrinky do kúpeľne, obľúbené sú aj dekory dreva, materiály s povrchom kopírujúcim jeho textúru. Kombináciou hlinikového rámiku s výplňou matného skla, či iného priehľadného materiálu docielime nový, zaujímavý vzhľad.

Nábytok pod umývadlo je voľbou, ktorá šetrí priestor, pomáha organizovať veľa drobností, ktoré v kúpeľni nevyhnutne máme. Kombinovať dizajnové riešenia s praktickým využitím je radosťou. Okrem skriniek pod umývadlo môžme kúpeľňu dovybaviť aj iným doplnkovým nábytkom, zrkadlom a vhodným osvetlením, ktoré v kúpeľni dotvoria tú správnu atmosféru.