Zimné vložky do topánok

zimné vlozky do topánokNič na svete nie je dôležitejšie ako naše zdravie. Mali by sme si ho chrániť ako oko v hlave. A ešte viac by sme si mali dávať pozor na naše nohy. O nohy by sme sa mali starať nielen počas leta, kedy ich ukazujeme v otvorených topánkach, ale aj počas zimných mesiacov. A v zime sa nám o nohy postarajú zimné vložky do topánok.

Zimné vložky do topánok sa starajú o to, aby boli naše nohy v teple a suchu i počas chladných dní. Nielenže majú ohrevnú funkciu, ale hlavne tvarujú naše chodidlo a robia našu chôdzu ľahšiu a pohodlnejšiu. Celodenné nosenie uzavretej obuvi spôsobuje zaparenie nôh, ktoré vedie k plesniam a nepríjemným pocitom. Vhodnou obuvou so stielkami predchádzame nielen chorobám nôh, ale vďaka zdravej chôdzi aj chorobám chrbtice.

zimné stielky do topánok

Zimné vložky do topánok pomáhajú predísť pocitu chladu a zime, majú vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti. Správne vložky upravujú nášľapy na chodidlo a dávajú telo do správnej polohy. Niektoré z nich sú určené

 

na konkrétny druh obuvi ako napríklad vložky sú do korčúl alebo lyžiarok, kde má človek váhu svojho tela položenú na špičke chodidla a iné vložky sa hodia do vychádzkovej a športovej obuvi.  Preferujete v zime aj napriek chladnému počasiu turistiku? Zvoľte stielky do turistických topánok.

Vybrať si môžte stielky do topánok rôznych materiálov, do rôznych podmienok a na rôzne príležitostí. Zimné vložky z vysokokvalitnej vlny chodidlá v zime zahrejú a poskytnú optimálne prostredie. Sielky do topánok z teplej plste majú vysokú nasiakavosť, ktorá pohltí pot. Zimné vložky dotopánok sa vyrábajú aj do pracovnej obuvi. Sú vyvinuté špeciálne pre náročné podmienky a celodenné používanie aby chodidlu vytvorili optimálne podmienky. Stielky s protiplesňovými účinkami obsahujú aktívne uhlie a zabraňujú nepríjemnému zápachu.

Vložky do topánok sa vyrábajú s nákresom, s možnosťou úpravy a zostrihania na potrebnú veľkosť.

Zimné vložky do topánok sú vyrobené z materiálu, ktorý pôsobí ako vzduchový vankúšik a tak tlmí nárazy, chráni kĺby pri chôdzi a športe, nedochádza k tvorbe otlakov, vysychaniu chodidiel a praskaniu kože na pätách, ľahko sa prispôsobuje chodidlu aj topánke, pomáhajú tvarovať  klenbu. Vložky do topánok sú vhodné pre ľudí so studenými končatinami, nedostatočným krvným obehom, diabetikov, športovcov, ako aj na bežné nosenie.

Správne vyberanie vložiek do topánok vôbec nie je náročné a nič zložité. Vyberáme podľa toho, koľko času budeme v uzavretej obuvi tráviť, v akých teplotných a vlhkostných podmienkach sa budeme pohybovať, podľa druhu obuvi a našich predispozícií. Zvolíme si druh, ktorý nám najlepšie sadne.

www.moneta.sk