Rozkladacie pohovky na spanie

Chcete si kúpiť dobrú pohovku? Dnešný trh ponúka pohovky v širokých farbách, modeloch a variantách. Ale akú si vybrať? Ktorá je vhodná do našej domácnosti? Chceme mať doma pohovky na spanie, alebo rozkladacie pohovky? Ponúkame vám zopár rád, ako si správne vybrať.

Určite si všetci pamätáme pohovky a váľandy našich starých rodičov. Boli veľké a ťažké. Ako všetok nábytok v tej dobe, zaberali značnú časť miestnosti. Našťastie pre nás, dnešný výrobcovia ponúkajú rôzne modely veselých farieb a v menšom prevedení.

Pri kúpe pohovky rozhoduje najmä to, na aký účel ju budeme používať. Či ich chceme využívať na každodenné spanie, alebo len pre príležitostné návštevy. Prihliadať by sme mali nielen na dizajn a funkčnosť, ale aj na to, kto bude pohovku využívať. Starší ľudia isto ocenia vyššiu pohovku, pre pohodlné sedenie a vstávanie z nej.

Ak sme majiteľom menších bytov, vyberáme pohovky, ktoré sú rozkladacie a pohovky s úložným priestorom.  Konštrukcia môže byť plná, až po podlahu, alebo zdvihnutá na nožičkách. Tie sú zväčša ľahšie a jednoduchšie sa presúvajú. Pohovky na nožičkách oceníte aj pri upratovaní. Kolieskové pohovky ponúkajú viacerí výrobcovia. Pri kúpe takýchto pohoviek je potrebné myslieť aj na typ podlahy v byte. Pohovky môžu byť vybavené mäkkými gumenými kolieskami, alebo naopak tvrdšími kolieskami z dreva a plastu.

Pri rozkladacej pohovke je dôležitá dostatočne veľká a pohodlná plocha. Pohovky na spanie by mali byť vyrobené z kvalitných materiálov, ktoré sa hneď nevyležia a dostatočne silnej konštrukcie. Aby sa nám po čase nestalo, že nám pohovky začnú vŕzgať, alebo sa rozpadnú. Vhodnejšie sú samozrejme pohovky, ktoré majú časť určenú na spanie z jedného celku. Netrpí tým naša chrbtica a máme aj kvalitnejší spánok.

Dnešné moderné pohovky sú v širokej škále farieb a vyhotovení, rozmerovo prispôsobené dnešným podmienkam. Medzi nimi nájdeme aj naozajstné dizajnové lahôdky. 

Výrobcovia pohoviek sa snažia prispôsobiť svoje produkty zákazníkom tak, aby spĺňali čo najviac parametrov aj toho  najnáročnejšieho zákazníka. Na výber nám ponúkajú tak zo škály tvarov, niektorí dokonca ponúkajú aj možnosť vysnenú pohovku si poskladať podľa individuálnych predstáv. 

Rozkladacie pohovky sú dnes oveľa vyhľadávanejšie ako v minulosti. Cez deň ich používame na sedenie, odpočinok, relax, na večer sa menia na pohodlnú posteľ pre nás, alebo našu návštevu.

www.sinska.sk