Tehlové obklady

Domy z pálenej tehly sú nestarnúcou klasikou. V niektorých krajinách tvoria základ domovej architektúry už od nepamäti. Tehla je ideálnym stavebným materiálom, má vynikajúce izolačné vlastnosti a je najviac šetrná k prírode.

Tehlové obklady sa vyrábajú zo zmesy betónu, štrku, farbív a lepidla vďaka čomu sú odolné voči slnku a nepriaznivým vplyvom počasia. Tehlové obkladové pásiky sa vyrábajú pálením hliny, lisovaním. Pália sa v peciach s veľmi vysokou teplotou, čo im zaručuje dobrú pevnosť. Sú vhodné do exteriéru ale i do interiéru. Vášmu domovu dodajú nový nádych, šmrnc a eleganciu. Tehlové obklady z pálenej hliny sú výborným riešením úpravy domu a jeho okolia. Tehlový obklad z betónu je vynikajúci materiál pri rekonštrukciách, ale i pri stavbe nových domov. Taktiež využite nájdu ako vonkajšie obklady domov – fasádny obklad,  obklady soklov obytných budov, priemyselných objektov, múrov, ako tehlový obklad plotu, pri renováciách obchodov a reštaurácií a ako tehlový obklad v interiéri. Aj vaša záhrada alebo terasa dostane vďaka tehlovému obkladovému kameňu nový nádych a budete sa v nej vždy cítiť príjemne.

Tehlové obkladové pásiky sa vyrábajú prevažne doskovitého tvaru, vyrobením pálením z tehliarskej hliny. Odolávajú mrazom, búrkam, slnko

nevyťahá farbu a nepotrebujú špeciálnu údržbu.

Montáž tehlových obkladových pásikov

Pred montážou obkladu na fasádu domu, alebo jej časť sa uistíme, že je povrch rovný a bez nečistôt. Na lepenie budeme okrem podkladu potrebovať aj mrazuvzdornú tenkovrstvú lepiacu maltu a zubovú stierku. Obkladové pásiky lepíme od okraja a maltu nanášame na pásik, aj na stenu. Je dobré otvoriť niekoľko krabíc pásikov naraz a lepid z nich striedavo, aby sme docielili lepšie premiešanie odtieňov. Po lepení následuje špárovanie. Špárovanie sa robí až po zaschnutí malty, aspoň dva dni po lepení. Uistime sa, že máme kvalitnú špárovaciu hmotu a pri špárovaní dbajme na to, aby sme tehlový obklad nezašpinili.

Cena tehlových obkladových pásikov: 

Za 1 m² zaplatíme cca od 20 € do 28 €. Za rohové tehlové obklady zaplatíme od 2 € do 4 € za kus. Presvedčiť vás o správnom výbere môže nielen cena a prístup predajcu, ale najmä referencie od spokojných zákazníkov výrobcu tehlových obkladov.

Tehlový obklad do interiéru aj exteriéru nájdete na www.keradekor.sk.