Gélové a silikónové polstielky

Nohy nás ponesú celý život. Preto by sme im mali venovať naozajstnú starostlivosť.  Mali by sme klásť veľký dôraz na to v akých topánkach chodíme a či sa v nich cítime pohodlne. Aby chôdza bola príjemná a napokomn zdravá a aby sme aspoň trocha odľahčili našim chodidlám, mali by sme použiť gélové vložky do topánok.

 nie sú len pre pohodlie vašich nôh, ale sú dôležité aj zo zdravotného hľadiska. Pomáhajú pri bolestiach chrbtice, kĺbov, bolestiach hlavy, a pri chôdzi pomáhajú lepšie tlmiť  nárazy. Nosenie vysokých topánok je jednou z hlavných tém v móde, kde ženy pre krásu spravia doslova čokoľvek. Dlhodobé nosenie nepohodlných topánok vedie k bolestiam v oblasti členkov a chrbtice. Ak nosíme opätky každý deň, môže sa osteoartritída objaviť aj v bedrovej oblasti a členkoch, no najčastejšie postihuje kolená.

Najlepším riešením je malý opätok, ktorý podporí prirodzenú polohu tela a napomáha k zdravých kĺbom a chrbtici.V každej topánke našim nohám pomôžeme aj nosením gélových, alebo silikónových vložiek do topánok.

Gélové stielky do topánok sa podieľajú na zdravom vývine nohy. Pomáhajú pri bolestiach kĺbov, pri reumatických ťažkostiach, pri bolestiach chrbtice, hlavy. Gél tlmí otrasy spôsobené chôdzou, stimuluje reflexné zóny, podporuje lymfatický a krvný obeh. Výhodou gélových vložiek do topánok je aj ich kvalita, dostupnosť, aj cena.

Keď prídeme večer domov z práce, mali by sme svojim nohám dopriať relax a odpočinok, alebo ukľudňujúci kúpeľ. Tip na dobrý kúpeľ pre Vaše nohy – Pripravíme si morskú soľ a tri lyžice alpy, rozpustené v nádobe s vlažnou vodou. Nohy v nej nechajte asi desať minút odpočívať a na koniec ich osprchujte prúdom studenej vody. Do kúpeľa môžeme pridať aj niekoľko kvapiek mätového alebo levanduľového oleja.

Gélové vložky do topánok môžeme využívať nielen počas zimy, ale aj počas letných dní. Polstielky do vysokých topánok, polstielky na ochranu päty, aj polstielky do žabiek medzi prsty. Polstielky pomáhajú predísť páleniu chodidla, odľahčujú záťaž na chrbticu pri dlhej chôdzi a to vďaka gélu, ktorý je priehľadnej farby. Polstielky sú ľahko umývateľné a majú protišmykové vlastnosti.

A ešte pár rád na záver : nové topánky by sme mali zásadne kupovať poobede, ako ráno. Naše nohy počas dňa mierne opúchajú. Radšej investujte do kvalitnejších topánok, z lepších materiálov. Kvalitná obuv nepremoká, nepúšťa farbu či inak nepoškodzuje naše chodidlá. Kvalitné stielky do topánok sa hodia do každej obuvi, na každodenné nosenie. Široký výber gélových vložiek a polovložiek do topánok nájdete na www.moneta.sk