Hydromasážna vaňa pre dokonalý relax

Poznáte to. Prídete unavený z práce domov, a myšlienkami sa vidíte už vo vani a užívate si dokonalý relax. A čo takto pridať ku dokonalému a vytúženému relaxu aj masáž? Že ako na to? Jednoducho, postačí nám hydromasážna vaňa. Kúpeľ vo vani v plnej bubliniek, k tomu miska dobrých jahôd a dokonalý odpočinok sa môže začať. 

Hydromasážna vaňa nám ponúkne masáž na dokonalé uvoľnenie ,ale okrem iného nám prospieva na imunitný systém nášho tela, hĺbkové prehriatie organizmu a navodenie celkového pocitu tepla, zlepšenie cirkulácie krvi,zlepšenie dodávky kyslíku k orgánom.

A ako správne vybrať tú správnu hydromasážnu vaňu pre Vás, sa Vám budeme snažiť poradiť v dnešnom blogu.

Dnešné kúpeľnové štúdia ponúkajú širokú škálu hydromasážnych vaní. Vybrať si môžeme z lacnejších modelov, ale aj že z úplne dokonalých kúskov. Hydromasážne vane musia mať masážne trysky a ovládanie. Bez toho to jednoducho nejde. Vo vani sa môžete dopriať masáž a tak sa dožičiť masírovanie niekoľkými spôsobmi – prúdom vody zmiešaným so vzduchom, ktorý prúdi z dýz v stenách vane (hydromasáž), alebo bublinkami vzduchu z otvorov v dne vane ( tzv. perličkový kúpeľ) alebo ich kombináciou.

Ak chceme mať vodnú masáž ,tak tieto trysky vo vani hľadáme na bočných stenách vane. Vo väčšine prípadov sú výškovo nastaviteľné a regulovateľné. Niektoré druhy používajú rotačné trysky, ktoré majú vyššiu účinnosť. Inou kategóriou sú mikrotrysky určené na masáž bedrovej partie alebo chodidiel.

Ak obľubujeme vzduchovú ( nazývanú aj perličkovú) masáž, tak trysky na túto masáž hľadáme na dne vo hydromasážnej vane. Trysky sa ovládajú mechanicky, alebo pri vybraných modeloch aj pomocou dotykovej elektronickej klávesnice, či diaľkovým ovládaním. A ak si potrpíme na luxus môžeme si dať do vane nainštalovať svetlo, dezinfekciu, ozonizáciu, napúšťanie cez prepadovú súpravu, ohrev vody, madlá,  proti šmykovou úpravu a iné.

Pri kúpe hydromasážnej vane si treba dať pozor na viac detailov. Správna hydromasážna vaňa by mala dokonale uvolniť nielen Vaše telo, ale i dostatočne rozprúdiť našu krv. A preto mávajú kvalitnejšie výrobky nasmerované trysky pod optimálnym uhlom k telu a výkon ich čerpadlá a aj rozvody musia spĺňať určité parametre. Preto by sme si mali dávať pri kúpe pozor na dostatočný výkon čerpadla, a aj na nastavenie trysiek, potom nám naša nová hydromasážna vaňa nemusí doniesť požadovaný relax a uvoľnenie. Taktiež musíme myslieť aj na to, aby bol vháňaný vzduch predhriatý na teplotu kúpeľa. Teplota vody by sa mala pohybovať podľa cieľa masáže od 32 do 40°C. Kvalitnejšie vybavené hydromasážne vane to majú ako samozrejmosť,ale pri lacnejších variantách to pravda byť nemusí. Pretože studená masáž a kúpeľ nášmu telu viac škodí ako prospieva. Treba si uvedomiť že vírivá vaňa je elektrický spotrebič. Jej príkon je závislý od inštalovaných systémov a vybavenia. Môže dosiahnuť i 5 kW. Vírivá vaňa vyžaduje taktiež aj samostatný okruh s ističom.

Ďalším dôležitým krokom pri kúpe je aj to ako často budeme našu hydromasážnu vaňu používať. Pretože ak ju budeme používať len občas, poprípade 1x do mesiaca ,môže sa nám stať ,že sa nám trysky zanesú a znečistia. Hydromasážne vane by sme mali pravidelne dezinfikovať, a čistiť vodné trysky, najlepšie po každom použití. Dezinfekciou odstraňujeme aj prípadné usadeniny, ako sú napr. zvyšky mydla, prachu, kože a iné. A niektorí výrobcovia dnes ponúkajú aj ako doplnkovú výbavu automatickú čistiacu jednotku, ktorú len jednoducho zapnete, a ona všetko vyčistí dokonale za Vás. A ak čistíme vaňu sami, treba sa uistiť, že používame tie správne čistiace prostriedky vhodné akurát pre našu vaňu.

V dnešnej dobe nie je problém si vybrať. Na trhu je niekoľko modelov, ktoré splnia kritéria aj tých najnáročnejších zákazníkov. A taktiež široká ponuka je aj na internete. Cena masážnych vaní sa môže veľmi líšiť, záleží najmä na druhu a typu vane, vybavení masážnymi systémami a ovládaním.