Plynové kachle – “gamatky”

Plynové kachle zaručujú vykurovanie vysokej kvality. V ponuke sú zahrnuté klasické podokenné kachle s odťahom cez stenu  či múr s odťahom do komína alebo komfortné kachle imitujúce krb.

Moderný dizajn a vysoká výhrevnosť ekonomická prevádzka s jednoduchou obsluhou sú dobrými dôvodmi pre voľbu plynových kachlí. Kachle sú svojimi vlastnosťami úplne porovnateľné s ostatnými typmi vykurovania. Keďže sú odolné voči teplotám i pod bodom mrazu, sú veľmi výhodnou variantou kúrenia pre chaty či chalupy. Vývoj doby a jej inovácia v technológiach zapríčinila vyššiu kvalitu a využiteľnosť, ktorá rozšírila výber. Možnosti sú rôzne. Pokiaľ ide o výkon výber je od 2 KW až po 5 KW. V prípade veľkosti miestnosti sú kachle pre miestnosti s objemom od 40 m3 po 80 m3.

Ako si vybrať plynový krb či gamatky?

Gamatky odporúčame umiestniť napr. na chaty, pretože neobsahujú vodu tak nemá v nich čo zamrznúť a miestnosť vykúria za 15 minút, vďaka vysokému výkonu a rýchlemu nábehu. Je to lacné riešenie a tiež možno s nimi vykurovať aj trvalo obývané budovy. Zapájanie si vyžaduje len jednu rúrku na plyn. Zvláštna konštrukcia horáka umožňuje vidieť po zapálení horiaci oheň. Tomuto javu napomáha špeciálna keramická hmota v ohnisku, ktorá dáva plameňom vzhľad horiaceho uhlia. Obsluha kachlí je veľmi jednoduchá, odťah spalín je vyvedený stenou. Nastavená teplota je udržiavaná pomocou termostatu, ktorým sú kachle vybavené. Sú tiež vybavené elektronickým riadiacim systémom, ktorý zapaľuje horák, reguluje prívod plynu, kontroluje plameň a všetky funkcie, ktoré vplývajú na činnosť kachlí. Odťahy sú riešené buď systémom trubka v trubke alebo dve trubky nad sebou. Vyznačujú sa úplnou bezpečnosťou prevádzky. Čistenie je potrebné len príležitostne. Vykonáva sa napr. po kompletnom zosadení krytu.

Nové plynové gamatky nadväzujú na staršie typy gamatiek.

Ich výhodou je také isté inštalovanie prívodu plynu a odťahového systému, teda pri výmene starých kachlí nie je nutné vykonávať žiadne stavebné úpravy. Staré typy sa v tomto období vo veľkom vymieňajú za nové.

Pridajte Komentár